Versió per a imprimir

Jorge Rodríguez: «La Volta és un aparador espectacular per a mostrar al món el potencial de les comarques de la província»

  • El president de la Diputació diu que la Volta a Espanya ha de seguir sent un element dinamitzador del turisme de la província després de lliurar el trofeu de guanyador de l'etapa al ciclista danés Magnus Cort Nielsen, de l’Orica-BikeExchange
  • L'aposta de la Diputació per dur la carrera a la província deixa un retorn en l'economia local que triplica àmpliament la inversió dels serveis d'Esports i Turisme
Imagen
08/09/2016

El president de la Diputació de València, Jorge Rodríguez, ha manifestat després de l'arribada de la Volta a Espanya a Gandia que la Volta «ha de seguir sent un element dinamitzador del turisme de la província». Rodríguez ha dit açò al costat de la platja de Gandia, a la vora de la Mediterrània, on estava la meta de la 18a etapa de la Volta, entre Requena i Gandia.


La millor Volta Ciclista a Espanya dels darrers anys ha deixat al pas per la província l'empremta d'un gran espectacle esportiu i un benefici econòmic de més de mig milió d'euros en les comarques de la província, cosa que  quadruplica la inversió de la Diputació per a portar la carrera a la província.


Les dos nits que la caravana de la Volta ha passat en la província deixen un retorn de més de 500.000 euros —segons avançà el director de la Volta, Javier Guillén, qui s'ha mostrat encantat amb l’acolliment de l'afició de la província, on el ciclisme és el segon esport amb més adeptes després del futbol.


«Les xifres de la Volta són espectaculars i justifiquen la inversió. Pocs esdeveniments poden fer possible que els nostres tresors turístics tinguen 6 hores de televisió en directe per 37 canals, que ofereixen el senyal a 190 països» —ha dit el president de la Diputació, Jorge Rodríguez, que al final de l'etapa Requena-Gandia lliurà el trofeu de guanyador de l'etapa al ciclista danés Magnus Cort Nielsen, de l'Orica-BikeExchange.


La Voltaha estat a l'altura de la província, com volia l'organització, i la província ha respost amb escreix a l'aposta de la Diputació per dur la Volta a la província, de l'interior al litoral, travessant bona part de les comarques de la província.

 

«La Volta a Espanya és un aparador que no podíem desaprofitar, i per això crec que ha sigut un encert que el Servei d’Esports, amb Isabel García al capdavant, i el de Turisme, amb Pilar Moncho, hagen apostat per a dur aquest esdeveniment a les nostres comarques» —ha afegit Rodríguez.


El president de la Diputació ha seguit de prop el recorregut d'una etapa que va començar a Requena al migdia amb la presència de la diputada d'Esports, Isabel García, i l'alcalde, Mario Sánchez, i arribà a la meta uns minuts abans de les 18 h d'aquest dijous, enmig d'un ambient festiu extraordinari als carrers del Grau de Gandia, a la vora de la Mediterrània.


Al llarg del trajecte s'ha pogut comprovar, amb les càmeres de televisió que difonen el senyal a 190 països, el potencial turístic d'unes comarques que reuneixen tradició i història i han mostrat al món el seu potencial paisatgístic. La caravana de la Volta, amb 2.500 professionals i 1.400 periodistes acreditats, també ha pogut descobrir la riquesa gastronòmica en les parades per la província.


L'etapa Requena-Gandia ha presentat «un traçat nou, amb l'atractiu de connectar els dos grans territoris vitivinícoles de la província (la Plana d’Utiel i les Terres dels Alforins)», ha explicat Jorge Rodríguez, que ha agraït a l'exciclista Fernando Escartín les aportacions a aquest traçat de 200,6 km «plantejat des de la Diputació».


El pas de la Volta per les comarques de la província ens deixa un retorn econòmic considerable, un reclam turístic centrat en aquesta ocasió en el potencial de la ruta del vi i una infinitat d'activitats de les quals han pogut disfrutar els aficionats al ciclisme i les famílies que han seguit de prop el pas de la serp multicolor pels carrers de Requena, Ontinyent i Gandia, des del contacte directe amb els corredors fins a una Volta júnior per als més menuts. La segona etapa més llarga de la Volta ha travessat també altres municipis (Cofrentes, Bèlgida, Jalance, Ayora, Moixent, Fontanars dels Alforins i Albaida) a més dels tres esmentats, que han acollit l'eixida i l'arribada de l'etapa i elsprint intermedi, que es corregué pels carrers d'Ontinyent.


«És una oportunitat magnífica perquè Europa i la resta del món hagen vist l'exceŀlent paisatge de la província, una promoció internacional la repercussió de la qual és impagable i fa inqüestionable el suport de València Turisme» —ha dit Pilar Moncho, diputada de Turisme, que s'ha felicitat que la Volta haja complit «la majoria d'edat al nostre territori».


Per la seua banda, la diputada provincial d'Esports, Isabel García, ha manifestat que «el compromís de la Diputació de València amb l'esport es compagina molt bé amb els valors de la participació i la transversalitat que transmet el ciclisme». García ha considerat que «la celebració de proves d'aquest nivell situen la província com a un referent organitzatiu i mostren el nostre territori més enllà de la província».

Imatge tornar enrere

Subscipción al boletín de Noticias

Para darse de alta en el boletín de Noticias de la Diputación de Valencia introduzca aqui su correo electrónico:

Intranet