Versió per a imprimir

L’Àrea de Cultura porta a Chiva l’estètica i els valors de la «Modernitat Republicana», exposició produïda pel MuVIM

  • La mostra s’exhibirà en aquesta localitat de la Foia de Bunyol fins el proper 25 de novembre i mostrarà els llenguatges artístics d'un dels períodes històrics més efervescents a través de rèpliques d'obres de Renau, Dubón o Artur Ballester, entre d'altres
  • Xavier Rius: «Mitjançant aquesta política d’itineràncies aconseguim descentralitzar l’activitat cultural de la institució i portar-la fins els nostres municipis»
Imagen
08/11/2017

La versió itinerant de l'exposició La Modernitat Republicana a València. Innovacions i pervivències en l’art figuratiu (1928-1942), que el Museu Valencià de la Il·lustració i de la Modernitat (MuVIM) va dedicar a l'efervescència artística valenciana de l'època republicana —i l'impacte que les seues aportacions estètiques rupturistes varen tenir en el camp de l'art i el disseny—, efectuarà pròximament una nova parada en localitat de Chiva, després de visitar municipis com l’Eliana, Oliva, Gandia o Alboraia.

 

Del 10 al 25 de novembre, la sala d’exposicions de la Casa de la Cultura d’aquest municipi de la Foia de Bunyol-Chiva albergarà les més de quatre desenes de rèpliques d'obres originals creades entre el 21 d'abril de 1931 i l'1 d'abril de 1939, és a dir, des de la proclamació de la República i fins a la fi de la Guerra Civil. L’acte d’inauguració tindrà lloc aquest divendres, a les 20:30 hores, i comptarà amb la presència de diferents representants municipals i membres del museu de la Diputació.

 

El diputat de Cultura, Xavier Rius, ha incidit en que mitjançant aquestes itineràncies «aconseguim descentralitzar l’activitat cultural de la institució i portar-la fins els nostres municipis», alhora que «projectem i posem en valor la tasca que desenvolupen els diferents museus i centres expositius dependents de l’Àrea de Cultura de la Diputació de València», ha subratllat.

 

A través d'una acurada selecció de cartells i obres d'artistes com Artur Ballester, Teodoro Andreu, Josep Renau o Luis Dubón, la retrospectiva planteja un recorregut que transita de forma paral·lela pels avatars de la història social i política dels anys 30 i, especialment, pels de la fecunda història dels llenguatges artístics i l'estètica del moment.

 

El projecte expositiu Estètica Republicana a València. Innovacions i pervivències (1931-1939) —nom que rep la mostra en la seua versió itinerant— posa una vegada més de manifest la voluntat i l'esforç de l'Àrea de Cultura de la Diputació de València per apropar al públic el riquíssim patrimoni bibliogràfic, documental i artístic custodiat a la corporació provincial. No gratuïtament, gran part de les obres originals varen ser cedides en el seu moment per l'Arxiu General i Fotogràfic i el Servei de Patrimoni de la institució.

 

El MuVIM, amb aquesta versió itinerant de l'exposició ofereix de nou la possibilitat de conèixer millor una etapa crucial de la nostra història a través de la mirada artística, però també política i social. De fet, a la mostra s’aborda un període especialment turbulent en què l'art es va posar a disposició de les idees i dels ideals polítics, d'un o altre signe, com aquesta exposició posa de manifest.

 

L'exposició es podrà visitar a la Casa de la Cultura de Chiva fins el proper 25 de novembre, de dimarts a dissabte en horari de 18:00 a 20:00 hores.

Imatge tornar enrere

Subscipción al boletín de Noticias

Para darse de alta en el boletín de Noticias de la Diputación de Valencia introduzca aqui su correo electrónico:

Intranet