Versió per a imprimir

L’exposició ‘Absències i Distàncies’ per a la recuperació de la memòria històrica inicia el seu recorregut a Potries

  • Una exposició incardinada en la Primavera Cultural 2018 i que durant el mes d’abril recorrerà els municipis de Potries, Beniarjó, Marines, Olocau i Xelva
  • CONVOCATÒRIA ALS MITJANS
Imagen
10/04/2018

Dimecres dia 11, a partir de les 11:30 hores, el diputat de Cultura, Xavier Rius visitarà la localitat saforenca de Potries, amb una doble finalitat. Per un costat  la de felicitar i donar suport al reconeixement com a capitalitat cultural valenciana, que juntament amb Sagunt, ha estat atorgat per la Generalitat Valenciana per a l’any 2018. Per una altra banda, en el mateix acte i juntament a l’alcaldessa del municipi, Assumpta Domínguez, i la diputada de Memòria Història, Rosa Pérez, presentaran una actuació de l’artista Gustavo Germano per a la recuperació de la memòria històrica des de les arts plàstiques.

 

El projecte de Germano, anomenat ‘Absències i Distàncies’, inicia el seu trajecte de la mà de l’àrea de Cultura de la Diputació de València al municipi de Potries. El trajecte d’aquest cicle d’instal·lacions fotogràfiques urbanes, recorrerà cinc pobles valencians, i comença al municipi de la Safor amb l’objectiu d’apropar la recuperació de la memòria històrica en aquelles poblacions amb menor nombre d’habitants que han decidit sumar-se al projecte.

 

Xavier Rius, Rosa Pérez i Assumpta Domínguez tindran l’ocasió d’escoltar la presentació del projecte per part de Germano al saló de plens de l’ajuntament; posteriorment assistiran al recorregut guiat que s’oferirà a les 13h amb l’acompanyament de l’artista.

 

‘Absències i distàncies’ als pobles de València

 

La mostra de Gustavo Germano és un exemple de col·laboració entre la Diputació de València i els diversos ajuntaments que s’han sumat a este projecte de recuperació de la Memòria Història a través de les arts visuals. Gustavo Germano aborda una narrativa valenta on les absències i els buits de les persones ajuden a repensar el relat i les perversions dels sistemes autoritaris de la societat moderna.

 

El projecte recorrerà entre els dies 9 i 22 d’abril els pobles de Potries, Beniarjó, Olocau, Marines i Xelva, i en cada un d’ells l’autor, oferirà una presentació i una vista guiada.  A més, també tindran lloc encontres per al debat en torn a la construcció de la memòria col·lectiva amb l’escriptor i activista en Drets Humans Alfons Cervera.

 

NOTA ALS MITJANS

 

Dia: Dimecres, 11 d’abril de 2018

Lloc: Ajuntament de Potries

Hora: 11.30 hores

Imatge tornar enrere

Subscipción al boletín de Noticias

Para darse de alta en el boletín de Noticias de la Diputación de Valencia introduzca aqui su correo electrónico:

Intranet