Versió per a imprimir

La Biblioteca del Museu de Prehistòria de València apropa els xiquets als poblats ibers

  • El programa d'animació lectora arranca el mes de desembre amb el lema "Parlem dels ibers", a través de llibres i animacions al voltant de l'exposició «L'Enigma del Vas»
  • La Biblioteca ha participat recentment en les IV Jornades sobre Biblioteques de Museus presentant aquest projecte
Imagen
01/12/2017

La Biblioteca del Museu de Prehistòria de València, dependent de l'Àrea de Cultura de la Diputació de València, comença el mes de desembre amb una programació molt atractiva per als xiquets i xiquetes que visitin el museu amb les seues famílies.

 

La Biblioteca Infantil obri les seues portes tots els diumenges a l'àrea de descans de la sala permanent de Societats Prehistòriques del museu, per fer dues sessions d'animació lectora: una a les 10:30 hores, en valencià; i una segona a les 13:00 hores, en castellà.

 

Cada mes està programat un tema sobre prehistòria i arqueologia i cada setmana es tracta un aspecte concret del mateix, de manera que aquest diumenge, 3 de desembre, els xiquets estan convidats a conèixer als ibers en una activitat titulada "Dominaven l'espai des de les altures".

 

Les monitores del museu els parlaran de la cultura ibèrica, tan present en la societat valenciana. Es tractaran qüestions com on vivien, per què els ibers construïen els seus poblats als cims de les muntanyes, com controlaven i explotaven els camps i camins del seu entorn, com eren les seues cases, de què s'alimentaven, a què es dedicaven, a més de moltes altres curiositats.

 

En les sessions d'aquest mes eixiran de les prestatgeries de la Biblioteca Infantil les històries de “Los íberos de El Cigarralejo”, “Auni y la caetra mágica”, “Kaiko, el íbero inventor”, o “Petita història de la Citadella ibèrica de Calafell”, entre d'altres.

 

L'assistència a aquestes activitats és gratuïta i no necessita reserva prèvia. Sens dubte, és una bona proposta per a un dia lúdic i cultural, de qualitat.

 

Un projecte plenament consolidat

 

El projecte de Biblioteca Infantil s'ha presentat els dies 23 i 24 de novembre a les IV Jornades sobre biblioteques de museus, convocades per la Subdirecció General de Museus Estatals i la Xarxa Bimus, que s'ha celebrat al Museu Reina Sofia, de Madrid.

 

Entre la dotzena de biblioteques que varen presentar projectes en aquestes jornades, la comunicació del Museu de Prehistòria de la Diputació de València va tenir molt bona acollida entre el públic professional, en ser un projecte de difusió plenament consolidat.

 

El 2007 va començar el projecte de la Biblioteca Infantil amb l'adquisició de fons de temàtica infantil i juvenil i amb l'objectiu d'apropar als xiquets i xiquetes valencianes a la prehistòria i l'arqueologia. A partir del 2013, a més de poder-se consultar a la mateixa biblioteca, s'instal·la els diumenges a les sales del museu i itinera a les Jornades de portes obertes que organitza el Museu de Prehistòria. En 2014 varen començar les dues sessions dominicals amb l'animació lectora per part del personal de la biblioteca: se'ls presenta i comenta els llibres als xiquets, se'ls introdueix en els temes amb explicacions didàctiques i, fins i tot, s'apropen a les sales del museu per aproximar-se a allò que els expliquen i que va passar fa tants anys.

 

Actualment, el centre té una col·lecció de 750 llibres i set títols de revistes infantils organitzats per matèries, com són la prehistòria, edat antiga, egipcis, i romans i grecs, entre d'altres. A més, a la pàgina web del Museu de Prehistòria es pot ampliar la informació sobre la seua programació.

Imatge tornar enrere

Subscipción al boletín de Noticias

Para darse de alta en el boletín de Noticias de la Diputación de Valencia introduzca aqui su correo electrónico:

Intranet