Versió per a imprimir

La consulta ciutadana sobre el Pla de Desenvolupament Agrari arriba a València capital

  • Es tracta de la quarta, d’un total de cinc reunions, per a resoldre dubtes i arreplegar iniciatives dels diferents actors de l’agricultura per al Pla de Desenvolupament Agrari que s’aprovarà a finals de 2018
  • Maria Josep Amigó: “El que volíem era escoltar a qui de veritat entenia els problemes de la terra, i això passava per escoltar els nostres llauradors i llauradores”.
Imagen
11/05/2018

La vicepresidenta de la Diputació, Maria Josep Amigó, va assistir ahir de vesprada a la reunió sobre el Pla de Desenvolupament Agrari. En esta ocasió, l’assemblea va tindre lloc a l’edifici de Tabacalera de València.

 

Acompanyada per Elena Cebrián, Consellera d’agricultura, Roger Llanes, director general de la Conselleria d’Agricultura, la regidora d’agricultura de l’Ajuntament de València, Consol Castillo i tres tècnics de la Conselleria i la Diputació, Maria Josep Amigó va assenyalar que “el que volíem era escoltar a qui de veritat entenia els problemes de la terra, i això passava per escoltar els nostres llauradors i llauradores, sempre de la mà dels nostres ajuntaments, de les nostres alcaldesses i alcaldes, i dels tècnics municipals, que com els hem dit, han de ser els canalitzadors d’eixes inquietuds dels Consells Agraris municipals, on està tot el món agrari de cada un dels municipis”.

 

Per la seua banda Elena Cebrián, Consellera d’agricultura, va subratllar que aquest pla agrari és un pla “que volíem que fora participat des del minut 1. Volem crear un pla agrari dinàmic i per a la gent de l’horta”.

Consol Castillo, regidora d’agricultura de l’Ajuntament de València va mencionar que és “la primera vegada que l’agricultura apareix a l’agenda política. En el cas de l’agricultura és molt important la col·laboració de les administracions polítiques perquè la terra no entén de límits”.

 

A aquesta reunió varen acudir associacions agràries, consells agraris i empreses del teixit associatiu agrari no sols de València capital, sinó també dels seus pobles. Aquestes localitats foren: Cases de Barcena, Massarrojos, Benifaraig, Carpesa, Borbotó, Poble Nou, Benimàmet, Beniferri, La Punta, La Torre, Forn d’Alcedo, Castellar-L’Oliveral, Pinedo, El Saler, El Palmar i El Perellonet.

 

A aquesta assemblea, es varen respondre els dubtes i s’arreplegaren les iniciatives dels presents per tal de millorar el Pla de Desenvolupament Agrari, un pla que s’aprovarà a finals de l’any 2018.

 

El Pla de Desenvolupament Agrari és una iniciativa que naix arrel de l’aprovació a Les Corts de la Llei d’Horta, el passat mes de febrer. Aquesta llei regularà, a més de la recuperació de l’horta, els estàndards i la gestió urbanística, i la transmissió de camps de cultiu, entre d’altres aspectes administratius i jurídics de la terra de cultiu del territori valencià.

 

Les reunions d’aquesta ronda, varen tindre lloc als municipis de Meliana, Catarroja i Torrent. L’última d’aquestes assemblees es celebrarà el proper 22 de maig a la Pobla de Farnals.

 

 

 

 

 

 

 

 

Imatge tornar enrere

Subscipción al boletín de Noticias

Para darse de alta en el boletín de Noticias de la Diputación de Valencia introduzca aqui su correo electrónico:

Intranet