Versió per a imprimir

La cova del Puntal del Gat de Benirredrà torna al seu aspecte original

  • Les actuacions al jaciment han inclòs la neteja de la zona afectada per pintades i grafitis, el tancament perimetral provisional i un sondeig
  • El diputat de Cultura, Xavier Rius i l’alcalde de Benirredrà, Emilio Falquet, es comprometen a seguir avançant en la posada en valor de la zona arqueològica i el seu entorn
  • El SIP, Servei d’Investigació Prehistòrica del Museu de Prehistòria de València, depenent de l’Àrea de Cultura de la Diputació estudiarà les mostres de la cala
Imagen
03/10/2019

Al llarg de l'estiu s'ha dut a terme la segona campanya d'excavacions arqueològiques a la Cova del Puntal del Gat de Benirredrà amb tres actuacions principals: la neteja del jaciment, el tancament de la zona i un sondeig o cala arqueològica.

 

Entre mitjans de juliol i primeries d'agost, durant tres setmanes, s'ha finalitzat l'excavació del nivell mosterià, amb importants troballes de material lític i de fauna plistocena, en una cala de poc menys de 2 metres quadrats al voltant de la cova. És tracta d’un lloc d'hàbitat dels neandertals del Paleolític mitjà. La campanya ha estat dirigida per Alfred Sanchis i Aleix Eixea.

 

Un equip multidisciplinari del Museu de Prehistòria de València i de la Universitat de València està duent a terme l'anàlisi i estudi dels materials per tractar d'esbrinar el caràcter de les ocupacions neandertals al llarg del Paleolític mitjà. També s'han pres mostres de sediment per tal de realitzar amb la tècnica de datació per luminescència òpticament estimulada (l'OSL) la datació de la seqüència completa.

 

Pel que fa a la neteja del jaciment, ha estat dirigida per M. Antonia Zalbidea, amb tractaments i diferents tècniques de recuperació i respecte a l'aspecte original de la pedra, afectada per l’acumulació de pintades i grafitis al llarg dels anys. Per aquest motiu, també s'ha tancat la zona de forma provisional amb advertiments de la importància i respecte a la zona arqueològica.

 

Tant el diputat de Cultura, Xavier Rius, com l'alcalde de la localitat, Emilio Falquet, s'han reafirmat amb el compromís de posar en valor el jaciment i continuar amb els treballs d'investigació, de conscienciació social i de divulgació a la societat del patrimoni arqueològic. El diputat Rius ha recordat "el gran interés social en l'apropament al nostre patrimoni més antic".

Imatge tornar enrere

Subscipción al boletín de Noticias

Para darse de alta en el boletín de Noticias de la Diputación de Valencia introduzca aqui su correo electrónico:

Intranet