Versió per a imprimir

La Diputació acompanya l'Associació Valenciana d'Espina Bífida en el seu 40 aniversari

  • La corporació provincial col·labora amb aquesta entitat des de fa anys a través de les seues convocatòries d'acció social i associacions juvenils
  • Mercedes Berenguer, diputada de Benestar Social: “El que és important és ajudar al fet que les persones milloren la seua qualitat de vida i donar resposta a les necessitats de la ciutadania”
Imagen
02/12/2017

Va nàixer en 1977, fruit de la voluntat d'un grup de pares i mares que desitjaven escolaritzar als seus fills i filles amb espina bífida. Es va crear una associació que 40 anys després celebra el seu aniversari amb una imatge completament diferent, la d'una dolència que en més del 70% dels casos es pot prevenir i que en l'actualitat permet als qui la pateixen tenir una esperança de vida igual a la dels altres, tal com ha assenyalat Lola Cruzado, treballadora social de l'associació.

 

La diputada de Benestar Social, Mercedes Berenguer, ha assistit a l'acte de celebració de l'aniversari de l'entitat, amb la qual la Diputació de València col·labora des de fa anys a través de les seues convocatòries d'acció social de l'àrea de Benestar Social i d'associacions juvenils a través de l'àrea de Joventut, Igualtat i Esports. “El que és important és ajudar al fet que les persones milloren la seua qualitat de vida i donar resposta a les necessitats de la ciutadania, i açò és el que tractem de fer des de la corporació provincial”.

 

En la jornada s'ha fet un homenatge a 40 persones, entitats i organismes públics, entre ells la Diputació de València, que al llarg d'aquests 40 anys han actuat com a llavors que han permès el creixement d'una associació que hui s'ha professionalitzat i que atén anualment a més de 200 persones. “Des de la Diputació fem tot el possible per estar al costat dels col·lectius socials, com és el cas d'aquesta associació i ens enorgulleix formar part d'aquesta jornada”.

 

L'espina bífida és una malformació congènita en la qual existeix un tancament incomplet del tub neural al final del primer mes de vida embrionària i que posteriorment, impedeix el tancament incomplet de les últimes vèrtebres. La principal causa de l'espina bífida és la deficiència d'àcid fòlic en la mare durant els mesos previs a l'embaràs i en els tres mesos següents, encara que existeix un 5% dels casos la causa dels quals és desconeguda.

 

Es calcula que al voltant de 5 de cada 10.000 habitants té espina bífida, la qual cosa la converteix per la seua prevalença en una malaltia rara, encara que el treball realitzat a través de campanyes de prevenció en els últims anys ha contribuït a la seua visibilitat i coneixement. Entre els reptes als quals s'enfronta l'associació en el futur, es troben preveure com es desenvoluparà l'envelliment en aquestes persones, així com el desafiament de la inserció laboral, segons ha assenyalat la treballadora social Lola Cruzado.

Imatge tornar enrere

Subscipción al boletín de Noticias

Para darse de alta en el boletín de Noticias de la Diputación de Valencia introduzca aqui su correo electrónico:

Intranet