Versió per a imprimir

La Diputació acosta la universitat als municipis valencians a través de la reflexió sobre temes d’actualitat

  • El programa ‘Benestar, Formació, Territori’, en col·laboració amb la Universitat de València, registra un gran èxit de participació en els sis municipis en els quals han tingut lloc les jornades
  • Es tracta d'una iniciativa que ha comptat amb veus de prestigi com les catedràtiques Adela Cortina i Mavi Mestre, així com un equip de professors especialistes en ètica o assetjament escolar
Imagen
14/12/2017

Contribuir a la formació i a la transferència de coneixements a la societat en l'àmbit local, en la seua dimensió territorial, comunitària i ciutadana. Ha sigut el principal objectiu del programa ‘Benestar, Formació, Territori’, que ha organitzat la seua segona edició, una iniciativa organitzada conjuntament per la Diputació i la Universitat de València.

 

Aquest dijous té lloc l'última de les jornades, que se celebra a l'Eliana i en la qual estarà present la diputada de Benestar Social, Salut i Educació, Mercedes Berenguer. Amb ella es posa el tancament a una edició que ha recorregut les comarques valencianes, centrant-se en dos eixos temàtics bàsics: d'una banda, l'ètica, valors cívics i ciutadania; i per una altra, en infància, adolescència i violència escolar.

 

Prop de 250 persones han assistit a les diferents jornades que han recorregut sis municipis valencians: Gestalgar, en Los Serranos; Alzira, en la Ribera Alta; Picassent i Alfafar en l'Horta Sud; Burjassot en l'Horta Nord; i l'Eliana en Camp de Turia. “Es tracta de traslladar el coneixement als municipis i tenir en compte les seues demandes”, ha assenyalat la diputada de Benestar Social, Salut i Educació, Mercedes Berenguer.

 

L'objectiu d'aquesta iniciativa ha estat fer arribar als municipis de diferents característiques, població i entorn tots aquells coneixements que es generen en l'àmbit universitari i que d'aquesta forma han estat accessibles a la ciutadania. Per al vicerector de Participació i Projecció Territorial, Jorge Hermosilla, la convocatòria ha sigut un èxit, ja que “no solament hem arribat a sis poblacions valencianes, tant de litoral com d'interior, nuclis grans i xicotets, sinó que a més hem compartit i debatut amb assistents molt implicats i interessats en les temàtiques propostes”.

 

Les jornades han estat formades per taules redones coordinades per la catedràtica d'Ètica i Filosofia Política, Adela Cortina, i per la catedràtica de Psicologia Bàsica, Mavi Mestre, i en elles han participat un equip de professors especialistes de la Universitat de València. Al llarg d'aquests dies s'ha debatut sobre qüestions com els valors de la ciutadania per a la convivència i els drets humans, l'assetjament escolar, la violència de parella o la diversitat funcional.

Imatge tornar enrere

Subscipción al boletín de Noticias

Para darse de alta en el boletín de Noticias de la Diputación de Valencia introduzca aqui su correo electrónico:

Intranet