Versió per a imprimir

La Diputació acosta a les comarques valencianes un cicle formatiu per a impulsar emprenedoria i ocupació

  • La corporació provincial organitza un cicle de sessions formatives pràctiques en diferents municipis a través de Divalterra i el Servei de Formació a càrrec de SECOT i FEVES
  • La iniciativa portarà experts en emprenedoria i economia social a una desena de localitats
  • Les jornades també oferiran informació d'interès per a persones que vulguen engegar el seu propi negoci
Imagen
10/11/2017

La Diputació de València, a través del Servei de Formació i de l'empresa pública Divalterra, acosta al territori un cicle de sessions formatives sobre emprenedoria i empreses d'economia social com a oportunitat per a l'ocupació. Les jornades tenen una visió pràctica i compten amb l'experiència de ponents de les entitats SECOT (Voluntariat Sènior d’Assesorament Empresarial) i FEVES (Federació Valenciana d’Empreses d’Economia Social).

 

Aquesta iniciativa compleix amb un dels objectius marcats en el full de ruta de la Diputació: l'aposta decidida per la formació. “Volem que la formació isca a les comarques. La Diputació ha apostat per la descentralització i la cooperació entre diferents entitats perquè estem convençuts que redundarà en benefici de la ciutadania”, explica el president.

 

Amb l'objectiu de transmetre informació d'interès a persones que vulguen engegar el seu propi negoci, la Diputació de València, amb la col·laboració de la xarxa d'Agències de Desenvolupament Local (ADL) coordinada per Divalterra, ha organitzat en les localitats de Sagunt, Ontinyent, Bunyol, Quart de Poblet, Xàtiva, Requena i L'Eliana unes sessions informatives sobre emprenedoria de la mà de ponents de SECOT i FEVES.

 

Orientació per a emprenedors

 

El contingut de les jornades està dirigit a persones interessades en obrir el seu propi negoci (treballadors per compte d'altri, en situació de desocupació o acabant els seus estudis), a més de titulars d'empreses ja en marxa que vulguen millorar la gestió de la seua activitat. Les sessions, amb una durada de dues hores, són totalment gratuïtes per al públic assistent, encara que és imprescindible registrar-se online prèviament.

 

En les jornades impartides pels ‘sèniors’ de SECOT a Sagunt (14 de novembre), Ontinyent (23 de novembre), Bunyol (28 de novembre) i Quart de Poblet (29 de novembre) amb el lema ‘Seminari emprenedor’, s'exposaran de manera breu i senzilla alguns aspectes que les persones emprenedores han de tenir en compte a l'hora de prendre decisions sobre el seu negoci, com el pla d'empresa, el projecte de negoci, el pla de màrqueting i vendes, els estudis de mercat, el pla d'operacions i recursos humans, el pla economicofinancer i nocions sobre economia del ben comú i el balanç social.

 

D'altra banda, les sessions impartides per FEVES a Xàtiva (16 de novembre), L'Eliana (17 de novembre) i Requena (22 de novembre) amb el lema ‘Autoocupació a través de societats laborals’ donaran a conèixer al públic assistent les empreses d'economia social com una oportunitat d'ocupació, analitzant la normativa aplicable a les societats laborals i els tràmits i incentius, avantatges, règim de la Seguretat Social, ajudes i subvencions que s'apliquen per a aquesta forma jurídica, indicada tant per a empreses de nova creació com per a la reconversió d'empreses.

 

Les persones interessades en assistir als cursos i/o rebre més informació poden fer-ho dirigint-se a les respectives Agèncias de Desenvolupament Local (ADL) dels municipis que acullen les jornades, entrant en la web www.divaladl.es o enviant un correu electrònic a planestrategica@divalterra.es.

Imatge tornar enrere

Subscipción al boletín de Noticias

Para darse de alta en el boletín de Noticias de la Diputación de Valencia introduzca aqui su correo electrónico:

Intranet