Versió per a imprimir

La Diputació ajuda a Ademuz a millorar l'accés dels agricultors als terrenys de cultiu

  • Una subvenció directa de 50.000 euros ha permès la construcció d'un pont en la zona de Los Arenales, el tercer del que disposa el municipi sobre el Túria per a connectar les zones agrícoles
  • La corporació té previst invertir enguany més d'un milió d'euros a Ademuz, amb la construcció d'un centre social comarcal com a projecte destacat
Imagen
16/04/2018

Els agricultors d'Ademuz han aconseguit reduir costos i augmentar la seua productivitat després que la Diputació de València haja ajudat al municipi amb la construcció d'un tercer pont sobre el Túria, en la zona de Los Arenales. Una inversió directa de 50.000 euros que, segons l'alcalde, Ángel Andrés González, “està permetent als agricultors estalviar quilòmetres millorant les connexions amb les zones de cultiu en les quals treballen tots els dies”.

 

González, que s'ha mostrat agraït a la corporació provincial pel suport econòmic, explica que els terrenys agrícoles d'Ademuz “estan dividits pel riu i només hi havia dos ponts, separats per diversos quilòmetres, per a creuar amb la maquinària específica que es necessita”. Açò, assegura, se sumava al fet que en la zona hi ha molts minifundis, “per la qual cosa un mateix agricultor treballa en diferents terres separades per grans distàncies”.

 

La construcció d'aquest pont, explica l'alcalde, ha tingut gran repercussió entre els veïns d'Ademuz ja que l'agricultura “és el principal actiu per a l'economia local”.

 

Més inversions

 

Aquesta ha sigut una més de les actuacions dutes a terme a Ademuz en les quals ha col·laborat la Diputació que, des que començara la legislatura, porta invertits 671.344 euros en la localitat, als quals cal sumar 1.135.000 euros previstos per a aquest 2018, en el qual està prevista la construcció d'un centre social comarcal com a projecte destacat. En total, quan acabe l'any, el municipi del Rincón de Ademuz haurà rebut 1.806.000 euros procedents de la corporació provincial.

 

En el cas del centre social, la dotació és de 816.500 euros, que està destinada a la rehabilitació d'un edifici municipal que albergarà un centre de dia per a persones majors (35-40 places) i un taller ocupacional per a persones amb diversitat funcional.

 

Ademuz ha vist com les ajudes procedents de la corporació s'han incrementat en els dos primers anys de l'actual legislatura. En els exercicis 2016-2017 la inversió va ser de 671.344 euros, mentre que entre 2014 i 2015, amb l'anterior equip de govern, va ser de 503.000 euros. Segons el president de la Diputació, Jorge Rodríguez, aquestes ajudes “s'han materialitzat en els projectes que ha decidit cada ajuntament, en la nostra línia d'apostar per l'autonomia local i garantir un finançament just als municipis valencians”.

 

Entre les subvencions dels últims anys destaquen també els 213.000 euros que Ademús ha rebut del Pla d'Inversions Sostenibles (IFS), una iniciativa de Jorge Rodríguez perquè els municipis reben el romanent d'exercicis anteriors i evitar així que els diners acabaren en els bancs. Amb l’IFS s'han reurbanitzat les escales del carrer Sant Vicent i s'ha adequat l'itinerari de senderisme de La Celadilla, entre altres actuacions,

 

També s'han dut a terme altres millores importants per a Ademuz a través del SOM, l'antic PPOS. Obres com la reurbanització de diversos trams del carrer Solano, amb una inversió de 74.000 euros, o la implantació del sistema de bombament fotovoltaic en la xarxa de proveïment d'aigua en Mas del Olmo.

Imatge tornar enrere

Subscipción al boletín de Noticias

Para darse de alta en el boletín de Noticias de la Diputación de Valencia introduzca aqui su correo electrónico:

Intranet