Versió per a imprimir

La Diputació amplia la travessia del polígon Albalat a Alzira per a millorar la seua seguretat vial

  • L'actuació, que compta amb un pressupost d'1,5 milions d'euros, ampliarà a 20 metres l'amplària del primer tram
  • L'objectiu és la incorporació de vorals, voreres i un carril bici per a garantir la circulació segura de tot tipus d'usuaris
Imagen
21/09/2018

L'àrea de Carreteres de la Diputació de València ha iniciat les obres d'ampliació del primer tram de la CV-505 al seu pas pel polígon industrial Carretera d'Albalat, a Alzira. L'actuació té com a objectiu reforçar la seguretat en la circulació dels vehicles, vianants i ciclistes que transiten per ella diàriament.

 

El projecte, amb un pressupost total d'1.546.481 euros i un termini d'execució de 9 mesos, contempla l'ampliació a 20 metres de l'amplària total de la travessia. Açò suposa la creació de voreres amb arbrat en ombra a banda i banda, la construcció d'un carril ciclopeatonal i la reordenació de la calçada, que passarà a comptar amb una amplària de 10 metres i estarà formada per dos carrils de 3,50 metres, separats per una mitjana d'un metre d'amplària i delimitats per vorals d'un metre a cada costat. A més, es van a remodelar les interseccions existents impedint els girs a esquerres i a generar altres noves per a facilitar la circulació dels vehicles pesats i autobusos.

 

El diputat de Carreteres, Pablo Seguí, que ha visitat les obres acompanyat de l'alcalde, Diego Gómez, ha explicat que aquesta actuació busca “augmentar la seguretat vial en tot el tram”. “No solament es va a ampliar l'amplària de la travessia a fi de millorar la circulació i dotar-la de voreres per al trànsit segur dels vianants, sinó que també es van a reordenar els accessos i, dins de l'aposta de la Diputació per la mobilitat sostenible, es va a incorporar un carril bici perquè ciclistes i vehicles no hagen de compartir espai”.

 

En l'actualitat, la CV-505 al seu pas pel polígon a Alzira disposa d'una secció de sols 7 metres d'ample, sense voreres ni creus habilitats per al trànsit de vianants, amb accessos directes al llarg de tot el traçat i possibilitat de gir a esquerres. Les obres se centren en l'adequació del primer tram de la travessia, on es concentra el major ús terciari, el qual queda comprès entre la rotonda situada a l'inici de la pròpia CV-505 i la rotonda d'encreuament amb l'Avinguda dels Drets Humans.

 

L'alcalde d'Alzira, Diego Gómez, ha expressat la seua satisfacció per l'execució d'una obra “molt necessària per a tots els veïns i veïnes” de la població en ser una carretera “molt antiga, sense vorals i sense zones de seguretat per als vianants, i que suporta un elevat trànsit de vehicles pesats”.

 

Futurs projectes

 

La millora de la travessia es completarà amb la construcció de la nova glorieta a l'entrada del polígon Albalat. Des de l'àrea de Carreteres de la Diputació de València s'espera que el projecte, amb una inversió superior als 800.000 euros, s'inicie abans de final d'any.

 

A més, Pablo Seguí ha avançat que el seu departament també treballa a Alzira en la millora d'una intersecció en la carretera de Corbera que està identificada com a tram d'alta concentració d'accidents. El diputat ha explicat que l'objectiu és solucionar-ho pròximament i seguir així amb l'aposta per “prioritzar les actuacions que milloren la seguretat vial enfront de les grans obres faraòniques”.

Imatge tornar enrere

Subscipción al boletín de Noticias

Para darse de alta en el boletín de Noticias de la Diputación de Valencia introduzca aqui su correo electrónico:

Intranet