Versió per a imprimir

La Diputació aposta per acostar la formació als municipis amb el programa ‘Universitats Estacionals’

  • Xàtiva ha acollit aquest dijous la I Universitat de Primavera i el Rincón de Ademuz i Aras de los Olmos celebraran la setmana vinent la I Universitat d’Estiu
  • Els seminaris, organitzats per la corporació provincial i la Universitat de València, aprofundeixen en un tema monogràfic i estan oberts al públic
  • La diputada de Benestar Social i Educació, Mercedes Berenguer, destaca la importància que “el coneixement isca a les comarques valencianes”
Imagen
22/06/2018

Acostar la formació als municipis valencians és una de les apostes de la Diputació de València i es canalitza en projectes com el programa ‘Universitats Estacionals’ que organitza amb la Universitat de València. Es tracta d'un fórum obert al públic en el qual professionals, estudiants i veïns reflexionen entorn d'un tema monogràfic.

 

En el cas de Xàtiva, on s'ha celebrat aquest dijous la I Universitat de Primavera, l'assumpte triat ha sigut el turisme cultural i, en concret, els reptes de futur que es presenten. “És necessari que intercanviem experiències per a planificar i dissenyar el tipus de turisme que volem en les nostres ciutats. Estem davant un dels motors que dinamitzen el territori”, ha assenyalat la diputada de Benestar Social i Educació, Mercedes Berenguer, durant la inauguració de les jornades. Un acte en el qual també han estat presents el vicerector de Projecció Territorial i Societat de la Universitat de València, Jorge Hermosilla, i l'alcalde de Xàtiva, Roger Cerdà.

 

Berenguer ha posat a la capital de La Costera com “un exemple immillorable de l'expansió de la demanda interna quant al turisme cultural, ja que els seus recursos patrimonials són potents”. La diputada també ha explicat que l'aposta de la corporació provincial és que el turisme “enriquisca el territori amb la cerca d'innovacions en la producció cultural i, al mateix temps, que siga un procés obert i creatiu que fem entre totes i tots”.

 

Pròximes edicions

 

El programa ‘Universitats Estacionals’ segueix la seua ruta i arribarà aquest dilluns, 25 de juny, al Rincón de Ademuz amb la segona edició de la Universitat d'Estiu. Seran dues jornades en les quals s'analitzaran els paisatges rurals i la qualitat de vida. A més de les conferències, tallers pràctics i taules redones, hi haurà altres activitats com un taller de taichí o un concert a càrrec del Quartet de Flautes de l'Orquestra Filharmònica de la Universitat de València.

 

Des del dimecres 27 al divendres 29 de juny, Aras de los Olmos acollirà la seua primera Universitat d'Estiu. En aquest cas, el tema triat és la innovació i intel·ligència artificial al servei del desenvolupament rural. Un programa estructurat en sis vessants que tractaran la innovació, la intel·ligència artificial, el turisme, l'economia col·laborativa, el sector agropecuari i les persones majors.

 

La Diputació de València i la Universitat de València han apostat enguany per duplicar el nombre de seminaris respecte a 2017. Alaquàs, Aras de los Olmos, L'Eliana, Lliria i Xàtiva són els cinc municipis que s'han sumat enguany als set en els quals ja se celebraven aquestes trobades: Gandia, Ontinyent, Énguera, Alzira, Ademuz, Sagunt i Buñol.

Imatge tornar enrere

Subscipción al boletín de Noticias

Para darse de alta en el boletín de Noticias de la Diputación de Valencia introduzca aqui su correo electrónico:

Intranet