Versió per a imprimir

La Diputació avança en el projecte de construcció de sis centres socials en diferents comarques valencianes

  • La diputada de Benestar Social, Mercedes Berenguer, s'ha reunit ja amb els alcaldes d'Agullent, Aras de los Olmos, Ademuz i La Font de la Figuera per a tractar l'engegada dels projectes
  • La corporació invertirà 11 milions d'euros durant els anys 2018-2019 en els centres socials de titularitat pública
Imagen
26/02/2018

La Diputació de València avança en els tràmits del projecte de construcció de sis centres socials a Ademuz, Agullent, Aras de los Olmos, La Font de la Figuera, Meliana i Mislata. La responsable de Benestar Social, Mercedes Berenguer, està mantenint una sèrie de trobades amb els alcaldes d'aquests municipis. Reunions a les quals també acudeixen els tècnics responsables del projecte. “Els estem assessorant sobre els plans que han de preparar i com fer-ho. La idea és facilitar-los el treball i agilitar els processos”, explica Berenguer. 

 

La corporació provincial va a invertir 11.019.428 euros en els pròxims dos anys per a materialitzar aquests sis centres que seran de titularitat pública. El projecte és fruit de la col·laboració entre la Diputació, la Generalitat Valenciana, que ha estudiat els projectes amb criteris objectius i finançarà el funcionament dels centres, i els propis ajuntaments, que aporten el sòl o els edificis municipals a rehabilitar. En paraules de la diputada, “és unes satisfacció enorme que diferents administracions col·laborem en algo tan important com donar una resposta a les necessitats bàsiques dels veïns”. 

 

Eixa partida d'11 milions d'euros de la Diputació, sumada als prop de sis milions invertits en 2017, permetrà la creació de més de 500 noves places públiques en els centres socials. La diputada Mercedes Berenguer ha apuntat que les ajudes que gestionarà Benestar Social “van destinades directament a millorar la qualitat de vida de les persones”, en aquest cas, “a través d'aquests centres que seran llocs de trobada i socialització”.

 

Per municipis, a Ademuz, la dotació de 816.441 euros va a anar destinada a pagar la rehabilitació d'un edifici municipal que albergarà un Centre de dia per a persones majors (35-40 places) i un taller ocupacional per a persones amb diversitat funcional. Per la seua banda, la localitat d'Agullent comptarà amb 600.615 euros per a la construcció d'un Centre de Dia per a persones majors, que disposarà de 25 noves places. 

 

De la mateixa manera, que Aras de los Olmos rebrà 177.143 euros per a la rehabilitació d'un edifici de titularitat municipal que albergarà un centre social multifuncional per a persones majors de 65 anys que viuen soles. En el cas de la Font de la Figuera, la inversió serà d'1.322.856 euros per a la construcció d'un Centre de Dia per a persones majors, amb 40 places. 

 

La diputada Mercedes Berenguer es reunirà també en els pròxims dies amb els altres dos municipis que formen part del projecte, Meliana i Mislata. El primer destinarà els 3.706.437 euros d'inversió de la Diputació a un nou Centre de Dia per a persones majors amb una disposició d'entre 60 i 100 places. Meliana, per la seua banda, comptarà amb 4.395.938 euros per a rehabilitar l'antic Hospital Militar, que acollirà una residència de tercera edat dotada amb 40 places i un Centre de Dia habilitat per a 60 persones.

Imatge tornar enrere

Subscipción al boletín de Noticias

Para darse de alta en el boletín de Noticias de la Diputación de Valencia introduzca aqui su correo electrónico:

Intranet