Versió per a imprimir

La Diputació de València fa el pas definitiu per a convertir en bulevard la principal carretera de la platja de Gandia

  • Jorge Rodríguez ja va avançar en la seua última visita a Gandia la intenció de la corporació que les obres començaren a principis de 2019
  • L’àrea de Carreteres destinarà 2,35 milions d'euros a aquest projecte sobre la CV-605, un dels més ambiciosos de la present legislatura
Imagen
03/05/2018

La Diputació de València ha fet el pas definitiu. En els pròxims dies el Butlletí Oficial de la Província (BOP) publicarà l'exposició pública d'un projecte, la transformació de la CV-605, que convertirà en bulevard la principal carretera de la platja de Gandia. Amb aquest tràmit, les obres sobre el terreny podrien començar a principis de 2019.

 

Així ho va anunciar ja el president de la Diputació, Jorge Rodríguez, durant la seua última visita a Gandia: “La redacció del projecte està avançada”. Ara, amb una assignació pressupostària de 2.348.856,56 euros, l'àrea de Carreteres de la corporació, dirigida pel diputat Pablo Seguí, afrontarà una de les remodelacions més ambicioses de la legislatura.

 

Es tracta d'un dels projectes més demandats tant per usuaris de la via com per la pròpia corporació municipal, amb qui el diputat ha mantingut converses amb l'objectiu de desbloquejar l'obra i escometre una reforma que convertirà la carretera Natzaret-Oliva en un bulevard amb més seguretat per a conductors i vianants, noves zones verdes i renovació de llums i mobiliari urbà. Aquesta actuació ajudarà a regular l'intens tràfic d'un dels punts més conflictius d'aquesta localitat turística.

 

L'alcaldessa de Gandia, Diana Morant, ha aprofitat aquesta confirmació definitiva per a posar en valor la gestió de la corporació que presideix Rodríguez, ja que “no solament està repartint més ajudes als municipis valencians sinó que a més està possibilitant grans inversions com el bulevard, que ens ajudarà a seguir convertint Gandia en un lloc més amable i segur per a conductors, vianants i ciclistes”.

 

Una transformació necessària

 

La transformació de la CV-605 al seu pas per Gandia és una antiga reivindicació dels veïns i veïnes de la capital de La Safor que permetrà millorar tots els accessos i ampliar l'espai verd en el tram comprès entre l'accés a la platja i la zona de les discoteques.

 

Del projecte, ja acabat, es coneixen per fi tots els detalls. La via és una de les principals artèries que travessa tota la platja de Gandia. L'actual carretera CV-605 es transformarà en una gran avinguda, que permetrà l'accés als diferents carrers amb les quals connecta. Se solucionarà, entre altres coses, la connexió d'una de les zones residencials, ‘Kentucky’, amb la resta del districte a través d'aquesta carretera.

 

La remodelació contindrà les següents actuacions: l'ampliació de la calçada d'un a dos carrils per sentit, noves interseccions que regulen el tràfic, una intersecció amb la Avinguda del Nord cap a la platja regulada mitjançant semàfors, així com una intersecció en creu amb el carrer de Castella-Lleó mitjançant una nova glorieta circular.

 

Al mateix temps, el pla contempla un voral ciclista en un dels trams i l'augment de la seguretat amb la introducció de passos elevats per als vianants. També s'aprofitarà l'obra per a canviar la senyalització de la via, per a substituir la xarxa de proveïment i remodelar l'enllumenat i, finalment, es procedirà a col·locar nous elements de jardineria a partir del trasplantament d'espècies existents en la calçada i unes altres de la zona.

Imatge tornar enrere

Subscipción al boletín de Noticias

Para darse de alta en el boletín de Noticias de la Diputación de Valencia introduzca aqui su correo electrónico:

Intranet