Versió per a imprimir

La Diputació de València inverteix més de 8 milions d’euros en clavegueram i col·lectors per evitar inundacions

  • Aquestes inversions s'emmarquen en els plans provincials que pretenen dotar als ajuntaments de major protagonisme a l'hora de decidir en què inverteixen les ajudes de la Corporació
  • Jorge Rodríguez: “Pot ser que aquestes obres no tinguen una gran foto, però resolen els problemes de la gent i demostren la responsabilitat dels alcaldes i alcaldesses”
Imagen
06/12/2016

La Diputació de València ha invertit enguany un total de 8.439.337 euros en clavegueram, col·lectors i obres hidràuliques en general per a evitar inundacions, una inversió que demostra les noves línies d'actuació del govern provincial i la responsabilitat dels alcaldes i alcaldesses a l'hora de decidir les actuacions en què s'inverteixen els diners que arriben de la Corporació provincial.

 

En paraules del president de la Diputació, Jorge Rodríguez, “pot ser que aquestes obres no tinguen una gran foto, però allò important és que resolguen problemes de la gent i demostren que els alcaldes són els que millor coneixen els problemes dels seus municipis i tenen la capacitat per anteposar-los a un altre tipus d'actuacions no tan necessàries”.

 

Rodríguez va tenir l'oportunitat de comprovar l'eficiència d'aquest tipus d'obres en la seua recent visita a Masies, la pedania de Moncada en la qual l'ajuntament va invertir 200.000 euros dels plans provincials a construir col·lectors on hi havia fosses sèptiques, i on va destinar altres 121.000 euros als desguassos d'aigües pluvials en tres cèntrics carrers del municipi.

 

La Corporació, a través del Pla d'Inversions Sostenibles (PIFS) ha dedicat un total de 5.394.294 euros a obres de renovació de clavegueram, millora de les xarxes de pluvials, infraestructures de sanejament i col·lectors, en un total de 54 municipis de tota la província. Algunes de les actuacions més destacades han sigut el finançament d'un col·lector de pluvials i la reurbanització de l'Avinguda del Nord a Picassent, amb un pressupost de 494.882 euros; la repavimentació, renovació de la xarxa d'aigua potable i instal·lació d'un col·lector en Torrent, amb 536.624 euros; i la citada creació de col·lectors en Masies, Montcada, amb 198.095 euros.

 

Pel que fa al Pla Provincial d'Obres i Serveis (PPOS), la Diputació de València ha invertit altres 2.665.043 euros en projectes com l'adequació de sanejament del Poliesportiu Municipal de Picanya, amb 157.253 euros; la reposició de la xarxa de clavegueram a Sedaví, amb 169.990 euros; o la renovació d'aigua potable, enllumenat, sanejament i xarxa de pluvials de Miramar, amb 106.850 euros. A més, la institució provincial ha invertit a través d'altres subvencions un total de 380.000 euros a Bétera, Beniarjó-Beniflà, i Xeraco, també en infraestructures de millora de la xarxa de pluvials i accions relacionades.

 

Inversions que han pogut alleujar les conseqüències de les fortes pluges que els últims dies assoten la província. D'aquesta manera, la Diputació de València aposta per seguir aportant ajudes als municipis valencians a través dels plans provincials, al mateix temps que es manté la col·laboració entre institucions,  “cosa que sent normal sembla hui estranya perquè venim d'un temps en el qual eixes institucions, fins i tot del mateix color polític, estaven enfrontades”. El que proposa Jorge Rodríguez és “col·laborar en tot allò que ens permeta engegar programes i serveis que milloren la qualitat de vida d'un major nombre de valencians i valencianes”.

Imatge tornar enrere

Subscipción al boletín de Noticias

Para darse de alta en el boletín de Noticias de la Diputación de Valencia introduzca aqui su correo electrónico:

Intranet