Versió per a imprimir

La Diputació de València llança una app per als ajuntaments que promou la participació ciutadana

  • Maria Josep Amigó, vicepresidenta: «El benestar de les persones passa per fer-los més fàcil l’accés a la informació i als serveis»
  • Ivan Martí, diputat de Modernització: «Amb l’app Ajuntaments de València, posem la tecnologia al servei dels ciutadans»
1 Amigó y Martí.jpg
21/04/2016

La vicepresidenta de la Diputació de València, Maria Josep Amigó, i el diputat de Modernització, Ivan Martí, han presentat hui la nova aplicació mòbil Ajuntaments de València, que permet als ciutadans tindre tota la informació dels seus municipis als seus telèfons mòbils. Com ha explicat el diputat de Modernització, «hem introduït novetats que permetran als ciutadans relacionar-se amb l’ajuntament a través d’un mòdul de participació ciutadana, on poden presentar les seues queixes o reclamacions, demanar cita prèvia per a tindre una reunió amb l’alcalde o un regidor...» A més, ha destacat que una altra novetat introduïda, «que estava molt demanada pels ajuntaments», és fer bàndols digitals: «que una informació que siga d’interés puga arribar a través de l’aplicació a qualsevol persona subscrita» —ha detallat Martí.

 

A parer del diputat de Modernització, «la nova app possibilita una comunicació imprescindible amb els ciutadans i és coherent amb el nostre objectiu de posar tota la tecnologia al servei de les persones, que és per al que estem treballant en la Diputació».

 

Per la seua part, la vicepresidenta Maria Josep Amigó ha destacat que es tracta d’una «ferramenta molt útil per a tots els municipis, tant grans com menuts», i ha augurat que, si actualment arriba ja a 172 municipis, «seran molts més els que s’hi sumen». En aquest sentit, ha insistit en què el benestar de les persones «passa per fer més fàcil l’accés a la informació i als serveis, ja que en l’app figuren totes les ferramentes que els ajudaran a estar més prop de l’administració.

 

Ajuntaments de València és una aplicació desenvolupada per la Diputació de València per a acostar la gestió municipal als ciutadans i facilitar-los la participació en el dia a dia del seu municipi a través de les noves tecnologies. L’app està disponible per als municipis adherits al projecte de Portals Web Municipals de la Província de València, que en l’actualitat tenen 172 dels 266 que hi ha a la província.

 

L’app Ajuntaments de València ofereix notícies d’interés, agenda d’oci i temps lliure, programació cultural, normativa, informació de transparència, anuncis oficials, calendari d’esdeveniments i, entre altres novetats, la localització de la farmàcia de guàrdia de cada dia més propera.

 

Altres de les novetats que inclou són la bústia ciutadana, un nou mitjà de comunicació i participació del ciutadà en la gestió municipal i un canal bidireccional per a avisar, consultar, suggerir o fer arribar les nostres queixes a l’ajuntament. També està entre les novetats el nou servei d’enquestes ciutadanes, que permeten a l’ajuntament abordar noves vies de participació ciutadana i govern obert. Poden ser de diversos tipus i es podrà participar de forma anònima o registrant-se mitjançant diferents sistemes.

 

Destaca també de la nova app el nou bàndol digital, amb el qual els veïns rebran els avisos (missatges automàtics) amb informació d’interés immediatament en el seu mòbil independentment de si tenen l’app oberta o no. És la proposta de futur d’un sistema de comunicació amb el ciutadà, que evoluciona des del pregoner fins al mòbil amb aquesta aplicació.

 

I en últim lloc, també sobreïx el servei de cita prèvia, amb el qual el ciutadà, directament des de l’app, podrà demanar una cita amb l’alcalde.

 

Totes les opcions que ofereix l’aplicació disposen d’un panell de control perquè els tècnics i encarregats dels ajuntaments puguen gestionar fàcilment l’aplicació.

 

L’app disposa d’una llista de municipis en la qual el ciutadà podrà seleccionar els seus municipis favorits per a poder accedir directament a ells cada vegada que òbriga l’aplicació. Es pot consultar la llista de tots els municipis disponibles en l’app en: portalesmunicipales.dival.es/adheridos.

 

S’ha apostat per una aplicació que puga arribar a tots els municipis, en què es puga consultar la informació i esdeveniments d’actualitat i que interactue amb les xarxes socials. És una bona notícia, tant per als usuaris que volen estar al corrent de tot el que passa al seu municipi i coŀlaborar mitjançant els serveis de participació ciutadana, com per als ajuntaments i els seus representants que volen potenciar la comunicació amb el ciutadà d’una manera econòmica i aprofitant les últimes tecnologies.

 

La Diputacióde València, amb aquesta aposta tecnològica, vol que l’aplicació Ajuntaments de València es convertisca en una ferramenta clau per a la comunicació entre els ajuntaments de la província i els seus ciutadans.

 

L’objectiu és aconseguir el màxim ús entre la població i per a açò es faran una sèrie de presentacions comarcals al llarg dels mesos de maig i juny del 2016, i també una campanya de publicitat en diferents mitjans físics i en línia.

Roda de premsa de presentació de l'aplicació
Imatge tornar enrere

Subscipción al boletín de Noticias

Para darse de alta en el boletín de Noticias de la Diputación de Valencia introduzca aqui su correo electrónico:

Intranet