Versió per a imprimir

La Diputació de València reforça la seguretat vial a Pedralba mentre es resol el PORN de la conselleria

  • L’àrea de Carreteres dóna resposta als problemes de tràfic en la zona amb la instal·lació de semàfors intel·ligents, a l'espera que Medi Ambient decidisca per on pot anar la nova carretera
  • Pablo Seguí: “La Diputació no es quedarà de braços plegats a l'hora de prioritzar la seguretat i la comoditat dels usuaris”
  • Després de la fase de proves dels dispositius es procedirà a la reurbanització del carrer per a habilitar una zona d'aparcament
Imagen
25/01/2018

La Diputació de València reforçarà la seguretat vial a Pedralba amb la instal·lació de semàfors intel·ligents que regularan el pas de tràilers i camions. Aquesta és la resposta de l'àrea de Carreteres a la situació de col·lapse que hi ha en la zona i que serveix per a donar resposta a uns veïns i veïnes que demanen solucions a l'espera que la Conselleria de Medi Ambient es pronuncie sobre el nou traçat de la variant que resoldria el problema de tràfic existent en la via.

 

“La Diputació no es quedarà de braços creuats a l'hora de prioritzar la seguretat i la comoditat dels usuaris”, ha asseverat el responsable de Carreteres, Pablo Seguí. “Som plenament conscients que aquesta no és la solució definitiva i estem convençuts que Pedralba necessita una variant, però és la nostra obligació donar resposta als veïns i veïnes”, s'ha referit el diputat als usuaris que pateixen cada dia les condicions d'aquest tram de carretera que aguanta un tràfic per sobre dels 1.500 vehicles al dia.

 

Una solució global

 

La travessia de Pedralba en la carretera CV-377 ve definida per unes característiques geomètriques molt limitades que, unit a l'elevat trànsit de vehicles pesats i a la ubicació de la zona comercial i de serveis, fan que es produïsquen situacions problemàtiques en l'encreuament de dos vehicles, especialment els pesats. La instal·lació d'aquests semàfors pretén evitar per tant determinades situacions que en l'actualitat suposen un autèntic mal de cap per als conductors.

 

Amb aquesta inversió de 83.000 euros, la Diputació instal·larà un sistema làser d'última generació que detectarà el volum i tipologia de cada vehicle i evitarà que es produïsca el ‘col·lapse’ del tram, com quan dos camions travessaven la via al mateix temps. Ara, aquest làser intel·ligent escanejarà cada vehicle i detectarà quin és el volum màxim que aquest pot tenir sense que el tram quede bloquejat, enviant una ordre al semàfor contrari per a posar-se en roig, i el mateix al revés.

 

A més, mitjançant els mateixos contractes de conservació i manteniment i després de la fase de proves dels dispositius que han començat a instal·lar-se aquest mateix dimecres, es procedirà a la reurbanització del carrer per a habilitar una nova zona d'aparcament propera, alliberant així els marges de la travessia i oferint una alternativa que deixe la zona buidada, en perfectes condicions de trànsit, comoditat i seguretat vial.

Imatge tornar enrere

Subscipción al boletín de Noticias

Para darse de alta en el boletín de Noticias de la Diputación de Valencia introduzca aqui su correo electrónico:

Intranet