Versió per a imprimir

La Diputació de València s'adhereix a la Xarxa de Destinacions Turístiques estatal creada pel Ministeri d'Indústria

  • Amb la constitució de la xarxa DTI naix una aliança de municipis per a buscar un turisme més sostenible. La corporació se suma a aquesta plataforma públic-privada amb Turisme Comunitat Valenciana
Imagen
12/10/2018

La Diputació de València s'ha adherit a la xarxa estatal de Destinacions Turístiques Intel·ligents (DTI), constituïda de manera oficial aquest dijous en un acte que ha tingut lloc en el Ministeri d'Indústria, Comerç i Turisme. La xarxa DTI es constitueix com a instrument per a impulsar aquest programa d'àmbit estatal que té per objecte el desenvolupament del sector turístic a través de la innovació i la tecnologia.

 

El president de la Diputació, Toni Gaspar, ha signat l'adhesió de la corporació provincial a aquesta xarxa que naix amb 60 destinacions i que pretén ser una aliança de municipis turístics d'Espanya per a buscar un turisme més sostenible. La col·laboració públic-privada serà una de les principals eines a l'hora de reforçar la integració i la coordinació d'aquestes destinacions i els seus gestors públics.

 

L'acte de constitució de la xarxa DTI ha estat presidit per la ministra d'Indústria, Comerç i Turisme, Reyes Maroto, i ha comptat amb la presència de la secretària d'Estat de Turisme, Isabel Oliver, el secretari d'Estat d'Avanç Digital, Francisco Polo, i el president de la Societat Estatal per a la Gestió de la Innovació i les Tecnologies Turístiques (Segittur), Enrique Martínez. A la constitució d'aquesta xarxa transversal han assistit també el màxim responsable de Turisme Comunitat Valenciana, Francesc Colomer, i el director de la Fundació Turisme València, Antonio Bernabé.

 

Col·laboració institucional

 

La nova xarxa de gestió turística no solament integra als diferents nivells de les administracions implicades, sinó també al sector privat i l'àmbit acadèmic, que poden aportar valor i coneixement al desenvolupament d'aquest projecte que pretén posar de manifest, a nivell internacional, el lideratge d'Espanya en intel·ligència turística.

 

En eixa mateixa línia treballa la Diputació per a generar productes turístics amb un valor afegit i sostenibles en el temps. Fruit d'açò són els plans de competitivitat que desenvolupa conjuntament amb Turisme Comunitat Valenciana, pionera en aquesta estratègia DTI, i diferents ajuntaments, en el marc de la col·laboració institucional i amb empreses privades a la qual respon igualment aquesta xarxa estatal.

 

Formar part de la xarxa DTI, a la qual s'ha adherit la Diputació de València, permet tenir accés a les aliances estratègiques que es generen entre destinacions i el sector privat per al desenvolupament de tecnologia i innovacions turístiques, així com tenir a la seua disposició bases de dades d'ajudes, subvencions i finançament. Una altra dels avantatges és la presència i participació en fires i fòrums nacionals i internacionals.

 

 

Imatge tornar enrere

Subscipción al boletín de Noticias

Para darse de alta en el boletín de Noticias de la Diputación de Valencia introduzca aqui su correo electrónico:

Intranet