Versió per a imprimir

La Diputació finalitza les obres de condicionament del túnel i la carretera de Cortes de Pallás

  • Pablo Seguí supervisa l'última fase de les actuacions que amb una inversió d'1,5 milions d'euros han combinat la reparació de danys amb la millora dels sistemes d'impermeabilització, drenatge i contenció
Imagen
21/11/2017

La Diputació de València ha conclòs l'última fase del projecte de condicionament i millora de la carretera de Cortes de Pallás, centrat en els últims mesos en la reparació i condicionament del túnel i de l'últim tram de la CV-428. Una actuació, la inversió de la qual ha superat el milió i mig d'euros i que, tal com va destacar el diputat de Carreteres, Pablo Seguí, en la seua recent visita al municipi, “serveix per a culminar el projecte engegat l'any 2015 arran de les fortes pluges que van provocar el despreniment del vessant i van deixar incomunicat al municipi”.

 

Seguí al·ludia d'aquesta manera a la implicació del president, Jorge Rodríguez, per a realitzar a Cortes de Pallás una actuació global que, a més de restablir el trànsit en una carretera, el tall de la qual va deixar incomunicada a la població durant mesos, abordara la millora de la infraestructura al llarg de tot el traçat, a fi de prevenir, en la mesura del possible, un succés similar.

 

Precisament, aquesta última fase del projecte ha combinat la reparació de les estructures danyades per les pluges amb la millora dels sistemes d'impermeabilització del túnel de la CV-428 i del drenatge de la carretera, a més de la instal·lació de sistemes de contenció en altres dos talusos contigus a la carretera, amb el que es dóna continuïtat a les tasques d'estabilització del vessant dutes a terme amb anterioritat.

 

Un vessant, la de la Muela, sobre la qual a més l'àrea de Carreteres ha impulsat un projecte de monitoratge permanent a fi d'establir el seu comportament i predir possibles lliscaments. Per a açò, s'han instal·lat al llarg del vessant fins a 15 prismes reflectors que, en conjunció amb un marc de referència extern, constitueixen una xarxa geodèsica per al control de deformacions que periòdicament s'anirà monitoritzant i controlant, mitjançant la realització de mesuraments amb precisió submil·limètrica.

 

El conjunt de les actuacions dutes a terme per la Diputació de València a l'entorn de Cortes de Pallás han suposat una inversió superior als 4 milions d'euros en poc més de 2 anys, la qual cosa para Pablo Seguí “demostra el compromís de la institució per garantir la seguretat de tots els veïns i veïnes, que han de transitar diàriament per aquesta carretera, ja que gràcies a aquestes obres estem en condicions d'afrontar la nova temporada de pluges amb un nivell de risc moltíssim menor”.

 

Per la seua banda, l'alcalde de Cortes de Pallás, Fernando Navarro, va aprofitar la presència del diputat per a traslladar-li el seu agraïment per la seua “total implicació i la del propi Jorge Rodríguez en l'atenció d'una situació que per al nostre municipi era completament prioritari”.

 

 

Actuacions a Dos Aguas i Millares

 

El diputat de Carreteres va aprofitar la seua visita a la zona per acostar-se fins a Dos Aguas i Millares, municipis les vies de comunicació de les quals també estan sent objecte d'inversió per part de la institució. En concret, en el tram de la CV-435 que discorre per Dos Aguas s'estan executant en aquests moments les obres de construcció de les noves cunetes de seguretat en la CV-435. Una actuació que permetrà minimitzar els riscos de danys personals davant les eventuals eixides de via dels motoristes i ciclistes que freqüenten la via.

 

Així mateix, la Diputació de València ha licitat ja el projecte de contenció de talusos en la CV-580 entre Dos Aguas i Millares. Segons va anunciar Seguí als alcaldes, José Ramón Grau i José Ricardo Pérez, aquesta obra, pressupostada en 2 milions d'euros i que previndrà futurs despreniments en la via, començarà a executar-se la pròxima primavera.

Imatge tornar enrere

Subscipción al boletín de Noticias

Para darse de alta en el boletín de Noticias de la Diputación de Valencia introduzca aqui su correo electrónico:

Intranet