Versió per a imprimir

La Diputació finança amb 60.000 euros la rehabilitació de la pista de futbet de la Granja de la Costera

  • La institució que presideix Jorge Rodríguez ha destinat al municipi 220.000 euros addicionals al PPOS i el PIFS per a ampliar el cementeri, reformar la pista i remodelar l’avinguda Diputació
GranjaCostera-PistaFutbito.JPG
04/01/2017

Els escolars, els jóvens i les persones majors aficionats a l'esport a la Granja de la Costera podran dins de molt poc de temps disfrutar d’«una pista poliesportiva en condicions completament rehabilitada, en la qual podran jugar al futbol o practicar altres esports sense ficar el peu en clots o tolls que romanen durant dies». Així ho ha avançat l'alcalde del municipi, Carlos Garrido, qui ha anunciat que es durà a terme una remodelació de la pista gràcies a l'ajuda de 60.000 euros procedent del Pla d'Instaŀlacions Esportives de la Diputació de València.

 

El projecte de l'Ajuntament de la Granja de la Costera preveu la rehabilitació integral del paviment existent, la instaŀlació de drenatge i repintar la superfície en una pista, que —com recorda Garrido— «des que es va construir fa uns trenta anys s’ha deteriorat greument, fins al punt que, quan plou, s'entolla i no es pot utilitzar durant dies». Aquesta circumstància suposa per al primer edil un problema important, ja que un gran nombre de veïns utilitza diàriament la pista, no només en horari extraescolar, sinó també durant les classes, ja que els més menuts ixen moltes vegades del coŀlegi per a practicar-hi l'educació física.

 

La constricció econòmica del consistori ha sigut el principal motiu pel qual la reforma necessària s'ha ajornat. «Durant vuit anys, a la Granja de la Costera només havem pogut comptar amb els diners dels plans provincials d'inversions, que, per a un municipi com el nostre, podien suposar entre 35.000 o 45.000 euros a l'any, i sempre hi havia necessitats molt més urgents, i per això sabíem que, si no era amb una subvenció extraordinària, no seria possible fer-ho».

  

Cobrir les necessitats dels municipis menuts

Les subvencions extraordinàries, Carlos Garrido recorda que en vuit anys no arribaren mai al seu municipi, mentres veia com «altres pobles rebien centenars de milers d'euros de convenis singulars», una situació de «marginació» —en paraules de l'alcalde de la Granja de la Costera—, que s'ha equilibrat amb l'aprovació de tres ajudes addicionals als plans provincials per a sengles projectes.

 

A més dels 60.000 euros per a la rehabilitació integral de la pista poliesportiva, el projecte de la qual també ha pagat la institució provincial, la Diputació de València destinarà 33.000 euros a l'ampliació del cementeri municipal i 124.000 euros a la reforma de l'avinguda Diputació. Sobre aquesta darrera quantitat, l'alcalde recorda que, tot i comptar amb un compromís de la corporació anterior aconseguit l'any 2014, mai s'havia arribat a formalitzar.

 

«Estem parlant de projectes molt importants i necessaris per a la Granja de la Costera, però amb un cost massa elevat per a un ajuntament com el nostre, que ara, per fi, podrem dur a terme», diu Carlos Garrido, qui aprofita per a traslladar el seu agraïment públic al president de la Diputació de València, Jorge Rodríguez, «per estar tenint en compte en la seua gestió les necessitats dels pobles més xicotets».

Imatge tornar enrere

Subscipción al boletín de Noticias

Para darse de alta en el boletín de Noticias de la Diputación de Valencia introduzca aqui su correo electrónico:

Intranet