Versió per a imprimir

La Diputació forma a tècnics municipals i personal polític sobre l'aplicació dels Plans d'Igualtat

  • La diputada d'Igualtat, Isabel García, ha destacat en la inauguració del curs que "en dos anys hem aconseguit implantar aquests plans en un 50% dels municipis valencians"
  • "El nostre objectiu des de l'àrea d'Igualtat és aconseguir que al final de legislatura almenys el 95% dels municipis compten amb plans d'igualtat", ha recalcat la diputada
Imagen
03/10/2017

La Diputació de València manté el pas ferm en l'aposta per la Igualtat, que aplica en tots els àmbits de gestió i que en les últimes setmanes ha viscut dues fites històriques com la participació, amb 50 mesures i la coordinació de tres àrees, en el Pacte Valencià contra la Violència de Gènere, i l'aprovació en el plànol provincial del primer Pla d'Igualtat en la història de la institució.

 

L'activitat en matèria d'Igualtat no cessa des de l'àrea que dirigeix Isabel García, i aquest dimarts s'ha donat un nou impuls a la faceta formativa, un dels pilars que vertebra la gestió de la institució que presideix Jorge Rodríguez. La pròpia Isabel García ha inaugurat en el MuVIM el curs semipresencial d'elaboració i engegada de Planes d'Igualtat, al que han assistit tècnics municipals i personal polític que a partir d'ara poden completar el curs en línia, a través de la plataforma disposada per la Diputació.

 

El curs està destinat a personal i càrrecs electes de les entitats locals de la província de València encarregats d'elaborar i/o d'implementar els plans d'igualtat. Amb aquesta formació es pretén dotar als ajuntaments d'un instrument per a l'elaboració dels seus propis Planes d'Igualtat. D'aquesta manera, es pretén sensibilitzar i formar al personal polític i tècnic d'àmbit municipal promovent processos de reflexió que generen transformació social cap a una ciutadania més equitativa, igualitària i inclusiva.

 

La diputada Isabel García, que ha realitzat la presentació d'aquestes jornades formatives, ha recordat que des de principi de legislatura i des de l'àrea d'Igualtat van prendre com a objectiu prioritari "formar tant al personal tècnic com al polític en matèria de violència de gènere i d'Igualtat".

 

El passat any, aquest curs formatiu va estar centrat en la violència de gènere i va servir per a conscienciar i formar al personal per a prevenir i saber actuar davant aquesta xacra social. Un assumpte prioritari si es té en compte que, com recorda Isabel García, "la violència de gènere és la major de les desigualtats".

 

Així mateix, la diputada ha recordat que "portem dos anys treballant plans d'igualtat en els municipis i hem aconseguit implantar aquests plans en un 50% de la província de València, quan fins ara solament un 10% comptava amb ells". No obstant açò, García ha insistit que "el nostre objectiu des de l'àrea d'Igualtat és aconseguir que al final de legislatura el 100%, o almenys el 95% dels municipis, compten amb aquests plans d'igualtat".

 

 

Curs de formació sobre Planes d'Igualtat Municipals

 

El curs de formació del Pla d'Igualtat Municipal, que enguany compta amb la gran novetat de la formació en línia, té una durada de 40 hores i s'impartirà des d'aquest mateix dimarts 3 d'octubre fins al pròxim 1 de desembre, amb dues sessions presencials, la inauguració i la que clausurarà el curs l'1 de desembre, de 09:00 a 19:00 hores. Ambdues sessions presencials tindran lloc en el Museu Valencià de la Il·lustració i de la Modernitat (MuVIM).

 

Durant la presentació, dues de les ponents i formadores del curs, Ana Julián i Angoixes Bertomeu, amb una llarga trajectòria formativa en matèria d'Igualtat, han informat als 150 participants que han assistit a la presentació del curs sobre el funcionament de la plataforma i el pla de treball.

 

La Diputació de València va realitzar el llançament de l'oferta del curs el passat 1 de setembre i va rebre més de 300 sol·licituds. S'espera que en 2018 es realitzen 5 edicions més sobre aquestes jornades formatives.

Imatge tornar enrere

Subscipción al boletín de Noticias

Para darse de alta en el boletín de Noticias de la Diputación de Valencia introduzca aqui su correo electrónico:

Intranet