Versió per a imprimir

La Diputació i arqueòlegs valencians mantindran l’assistència als municipis més xicotets

  • La diputada Conxa Garcia assenyala que la Corporació provincial “ha d'estar al costat dels ajuntaments amb menys recursos”
  • Es tracta d'un conveni perquè tècnics especialistes en Arqueologia del CDL de València i Castelló presten els seus serveis a aquells municipis de menys de 5.000 habitants que ho sol·liciten
  • Aquest conveni ha permès entre altres accions l'engegada del Museu Arqueològic de Chelva i la recuperació d'un refugi de la Guerra Civil en el mateix municipi
Imagen
28/01/2017

La diputada de l'Àrea d'Assessorament Municipal, Conxa Garcia, s'ha reunit amb el president de la secció d'Arqueologia del Col·legi Oficial de Doctors i Llicenciats en Filosofia i Lletres i Ciències de València i Castelló (CDL), Llorenç Alapont, en el marc de la renovació del conveni que la institució provincial manté amb est i altres 15 col·legis professionals.

 

La diputada ha traslladat a Llorenç Alapont la ferma voluntat de la institució provincial de seguir col·laborant estretament amb els col·legis professionals per a la prestació de serveis per part dels municipis amb menors recursos econòmics i tècnics. “La Diputació ha d'estar al costat dels ajuntaments amb menys recursos, ja que el nostre suport resulta fonamental i un alleujament per al seu desenvolupament i impuls”, ha assenyalat la diputada.

 

Per la seua banda, el president de la secció d'Arqueologia del CDL ha agraït a la Corporació provincial l'ajuda que suposa la prestació d'aquest servei “per a recuperar i posar en valor el patrimoni arqueològic i cultural”, segons ha indicat. En aquest sentit, ambdues parts s'han compromès a seguir aprofundint en aquesta col·laboració, que segons la diputada d'Assessorament Municipal “és molt important, ja que els consistoris necessiten d'aquests professionals per a dur a terme activitats pròpies d'especialistes”.

 

Un conveni que ha permès entre altres accions l'engegada del Museu Arqueològic de Chelva i la recuperació d'un refugi de la Guerra Civil en el mateix municipi, o la posada en valor d'un jaciment arqueològic a Casas Bajas. “El nostre treball té un doble benefici, ja que d'una banda permet als ajuntaments conservar el patrimoni cultural, i per un altre, s'ajuda a protegir i millorar aquesta riquesa arqueològica”, ha assenyalat Llorenç Alapont.

 

El principal objectiu d'aquests convenis és aconseguir una acció coordinada entre la institució i els diferents col·legis professionals que permeta que les Entitats Locals amb menor capacitat econòmica i de gestió puguen utilitzar els seus serveis. Aquests municipis, tots menors de 5.000 habitants, no podrien haver prestat aquests serveis de no haver sigut per aquesta col·laboració entre la Diputació i el Col·legi. En l'actualitat la Corporació manté convenis amb 16 col·legis professionals.

Imatge tornar enrere

Subscipción al boletín de Noticias

Para darse de alta en el boletín de Noticias de la Diputación de Valencia introduzca aqui su correo electrónico:

Intranet