Versió per a imprimir

La Diputació i el Fons Valencià per la Solidaritat afermen el seu treball en cooperació al desenvolupament

  • El president, Jorge Rodríguez, rep a la nova junta directiva de l'associació valenciana, que presenta les accions desenvolupades per a commemorar els seus 25 anys treballant “en el desenvolupament humà”
  • Emili Altur, diputat de Cooperació: “Han superat sempre les polítiques partidistes, a més de realitzar un treball encomiable fins i tot en els moments més dolorosos de la crisi”
Imagen
31/05/2017

El president de la Diputació, Jorge Rodríguez, i el diputat de Cooperació, Emili Altur, s'han reunit amb els responsables del Fons Valencià per la Solidaritat, que han presentat a la seua nova junta directiva i el treball que realitzen en cooperació al desenvolupament, a més de sol·licitar col·laboració institucional amb motiu del seu 25 aniversari.

 

“Hem repassat les polítiques de cooperació impulsades per la Diputació i la bona relació que sempre hem tingut amb l'associació”, ha ressaltat Altur. Després de les presentacions institucionals, el president de la Diputació ha celebrat “els 25 anys de treball per al desenvolupament humà”, a més de la seua pluralitat política i poblacional. Centrada en la cooperació al desenvolupament, l'associació sense ànim de lucre té com a integrants ajuntaments i mancomunitats de municipis de la Comunitat Valenciana “de totes les formacions polítiques”.

 

“Han superat sempre les polítiques partidistes, a més de realitzar un treball encomiable fins i tot en els moments més dolorosos de la crisi”, ha destacat el diputat de Cooperació. Els representants del Fons Valencià per la Solidaritat han convidat a la Corporació provincial als actes per a celebrar el seu aniversari, com l'acte commemoratiu que celebrarà a Xàtiva el novembre vinent o la publicació d'una obra sobre el treball de l'associació.

 

Suport a les polítiques d'igualtat

 

A més de l'ajuda institucional en el seu 25 aniversari, els assistents a l’encontre han discutit la importància de potenciar l'ajuda a la cooperació des de la Diputació. “Per aquest motiu, hem renovat el nostre compromís amb els projectes que duen a terme des de fa anys a Bolívia”, ha afegit Altur.

 

Concretament, la xifra del conveni de 2017 ascendeix a 25.000 euros, destinats al desenvolupament de polítiques d'igualtat i assistència tècnica a San José de Chiquitos. La localitat, situada en el departament de Santa Cruz, ha sigut exemple aquests últims anys en matèria d'igualtat de gènere amb la creació de noves lleis municipals i accions de sensibilització de la ciutadania –com la celebració del dia de la dona el 8 de març–, entre uns altres.

 

“El treball del projecte de cooperació impulsat per la Diputació és molt innovador pel seu compromís en treballar en un país concret, estudiar els seus resultats i transferir coneixements”, ha agraït Esteve Ordiñana, gerent de l'associació.

Imatge tornar enrere

Subscipción al boletín de Noticias

Para darse de alta en el boletín de Noticias de la Diputación de Valencia introduzca aqui su correo electrónico:

Intranet