Versió per a imprimir

La Diputació i l'Ajuntament de València organitzaran castells per a la Fira de Juliol

  • El diputat provincial Cristóbal Grau ha presentat este matí el certamen de pirotècnia que disparen esta nit Vicente Caballer i Europlà
Cristóbal Grau ha lliurat sengles plaques als pirotècnics
08/10/2012

 

El diputat provincial Cristóbal Grau ha presentat este matí el castell de focs artificials que la Diputació de València convoca cada any amb motiu de la celebració del Nou d´Octubre.

 

Cristóbal Grau ha manifestat que «els valencians disfrutaran d'un castell de dos pirotècnics valencians, Vicente Caballer i Europlà, que s'estrena enguany».

 

El diputat provincial ha assenyalat que el castell tindrà una duració de més de 40 minuts i es dispararan 3.500 kg de pólvora aproximadament.

 

D'una altra banda, la novetat de la convocatòria d'enguany, a més de presentar dos empreses valencianes, ha sigut l'anunci de la coŀlaboració que mantindrà la Diputació amb l'Ajuntament de València per a recolzar el sector de la pirotècnia i reprendre els castells de focs artificials de la fira de juliol.

 

Segons Grau, «la Diputació vol estar al costat dels sectors valencians, i al juliol són moltes les persones que ens visiten, per la qual cosa és un moment extraordinari per a exhibir este art tan nostre».

 

Vicente Caballer i Salvador Armengol han rebut una placa d'agraïment pel seu treball d'enguany per al festival, a què està previst que assistisquen milers de persones per raó del bon oratge que està fent i de les línies de transport públic que s'han habilitat per a facilitar l'accés a les proximitats del pont de les Flors (València).

 

Dos pirotècnics valencians

 

Caballer ha agraït la placa rebuda i ha expressat la seua satisfacció per poder participar en el castell d'esta nit amb el desig «que esta nit isquen bé les coses, al company i a nosaltres, que la gent disfrute d'una nit de pirotècnia, que en estos moments que són difícils per a tots ens va bé vore un castell per a animar-nos».

 

Vicente Caballer ha explicat els seus començaments en la participació d'este certamen fa 32 anys amb el diputat López Rosat i com ha evolucionat la pirotècnia en estos anys, perquè «els xinesos varen inventar la pólvora, però els valencians vàrem inventar la pirotècnia».

 

Salvador Armengol, de Pirotècnia Europlà, de Bèlgida, també ha expressat la seua iŀlusió per estrenar-se en este certamen i ha explicat que porten tres dies muntant el castell d'esta nit, que tindrà tots els elements que els agraden als valencians.

 

El responsable de disparada d'Europlà, Quico Martínez, ha comentat els detalls del disseny del seu castell i que la gent podrà vore els tradicionals colors i sobretot el soroll que tant agrada als valencians.

 

Ambdós castells es disparen per ordinador i només intervenen els responsables del tir en cas que falle algun element durant el castell. A les 11 d'esta nit s'iŀluminarà el cel de València per a començar la celebració dels actes del dia gran de la Comunitat Valenciana.

Cristóbal Grau
Cristóbal Grau
Caballer
Caballer
Armengol
Armengol
Quico Martínez
Quico Martínez
Castell del Nou d'Octubre
Imatge tornar enrere

Subscipción al boletín de Noticias

Para darse de alta en el boletín de Noticias de la Diputación de Valencia introduzca aqui su correo electrónico:

Intranet