Versió per a imprimir

La Diputació inicia l’adquisició de terrenys per a l’ampliació de la CV-317 entre Sagunt i Canet

  • L'obra, el pressupost de la qual supera els 3 milions d'euros, contempla l'ampliació de la plataforma, la millora del traçat i la reordenació d'accessos
  • El diputat Pablo Seguí assegura que aquesta actuació és "una de les prioritats de l'Àrea de Carreteres en matèria de seguretat viària", en una via catalogada com a tram de concentració d'accidents
Imagen
02/02/2018

La Diputació de València ha convocat el procés d'aixecament d'actes prèvies a l'ocupació dels terrenys annexos a la CV-317, entre Sagunt i Canet, sobre els quals està previst dur a terme l'ampliació de la plataforma de la carretera amb la finalitat de millorar la seguretat viària mitjançant el condicionament del traçat i la reordenació d'accessos. Es tracta d'un projecte el pressupost de licitació del qual ascendeix a 3.075.216 euros, als quals se suma l'imminent cost d'adquisició de terrenys.

 

La CV-317 és un dels eixos vertebradors de la xarxa provincial de carreteres, ja que té el seu origen i final en sengles interseccions amb la N-340, d'àmbit estatal, i la CV-320. La seua longitud aproximada és de 3,5 km, amb un ample actual de plataforma de 6 metres per a un carril per sentit, sense vorals ni bermes.

 

El problema principal que presenta aquesta via és la insuficiència de secció transversal, un traçat geomètric antic que compta amb corbes de radis xicotets després de llargues rectes, i multitud d'accessos directes sense ordenació, en una via la intensitat mitjana  de circulació de la qual és de 4.000 vehicles al dia, dels quals un 2% són vehicles pesats.

 

A causa d'aquestes condicions, el tram inicial de la via, fins al quilòmetre 2,2, està catalogat com a tram de concentració d'accidents, la qual cosa ha convertit aquesta actuació en una prioritat per a la Diputació de València. És per açò que s'ha previst una actuació integral que inclou l'ampliació de la plataforma existent, la millora del seu traçat per a adequar-ho al tràfic actual, i la reordenació significativa dels accessos i interseccions existents.

 

El diputat de Carreteres i Infraestructures, Pablo Seguí, ha assegurat que a causa d'aquesta situació, l'actuació és "una prioritat per a la Diputació de València, ja que l'objectiu principal de l'Àrea de Carreteres és millorar la seguretat viària en tota la xarxa i, especialment, resoldre aquells trams i vies que presenten una alta sinistralitat, com és el cas de la CV-317".

 

En concret, l'actuació se centrarà entre els 3,2 quilòmetres que discorren el final del pas inferior sobre les vies del ferrocarril i la intersecció giratòria existent amb la carretera CV-320. Després de l'actuació, la plataforma passarà a tenir un ample total d'11,5 metres, la qual cosa permetrà generar una calçada de 7 metres, vorals d'1,5 metres i bermes de 0,75 m. Aquest traçat s'adequarà a una velocitat de projecte de 60 km/hora.

 

Addicionalment, s'han projectat un total de tres interseccions 'en T' amb la xarxa principal de camins, dotades de carrils centrals d'espera, amb la finalitat de solucionar els girs a l'esquerra dels accessos de parcel·la a la carretera i millorar així la seguretat dels usuaris. El termini previst per a la realització de les obres és de nou mesos des de l'inici del replanteig fins a la posada en servei de l'obra, per la qual cosa s'espera que estiga acabada al llarg del pròxim any.

Imatge tornar enrere

Subscipción al boletín de Noticias

Para darse de alta en el boletín de Noticias de la Diputación de Valencia introduzca aqui su correo electrónico:

Intranet