Versió per a imprimir

La Diputació inverteix més de 12 milions d'euros en la seguretat de les carreteres de l'Horta

  • Als 8,5 milions invertits en la carretera Picassent-Montserrat per a eliminar el punt negre de Venda Cabrera se sumisca la renovació de la senyalització i el contracte de manteniment per a tota la demarcació
  • Jorge Rodríguez: “Apostem per mantenir en les millors condicions les vies ja existents i actuar en aquelles en les quals hi ha punts de conflicte amb una elevada accidentabilitat”
Imagen
22/01/2018

La Diputació de València porta invertits prop de 10 milions d'euros en les carreteres de l'Horta i té previst invertir més de 3 milions en el manteniment i conservació d'aquestes vies en els pròxims tres anys, a més de les actuacions puntuals projectades en la comarca en el que queda de legislatura. En total, més de 12 milions d'euros per a reforçar la seguretat per a tot tipus d'usuaris, des de conductors a vianants, passant per ciclistes i motoristes.

 

La principal actuació a l'Horta ha sigut l'adequació i millora dels tres trams de la CV-415 entre Picassent i Montserrat, amb l'eliminació del punt negre de Venta Cabrera, una zona que presentava un asfalt en mal estat i un trànsit de 15.000 vehicles diaris, amb elevats índexs d’accidentabilitat. Una inversió de 8,5 milions d'euros que ha permès, en paraules del diputat de Carreteres, Pablo Seguí, “millorar la qualitat de vida dels ciutadans i la seua seguretat a l'hora de freqüentar aquesta via”.

 

Al costat d'aquesta intervenció “necessària”, segons el titular de Carreteres, s'han invertit altres 883.748,74 euros en les carreteres de l'Horta amb el denominador comú de la seguretat. Un dels projectes destacats, amb una dotació de 230.000 euros, ha sigut la renovació de la senyalització horitzontal i vertical de les carreteres de la demarcació de Bétera-Serra, a la qual pertanyen les comarques de l'Horta Nord i l'Horta Sud. D'altra banda, també s'ha reforçat el ferm entre la rotonda de les EPLA i d'accés a Campolivar, a Godella, amb una inversió de 225.000 euros que ha permès a més la construcció d'una andana per a bicis y vianants entre elles.

 

“Apostem per mantenir en les millors condicions les vies ja existents i actuar en aquelles en les quals hi ha punts de conflicte amb una elevada accidentabilitat”, ha explicat el president de la Diputació de València, Jorge Rodríguez. És per açò que l'àrea de Carreteres i Infraestructures també ha destinat un import superior a 200.000 euros per a la CV-304 al seu pas per Vinalesa, amb la finalitat d'asfaltar i condicionar la ronda exterior, millorant així l'accessibilitat per als vianants.

 

També en aquesta línia, l'àrea que encapçala el diputat Pablo Seguí ha plantejat altres quatre accions en vies de la comarca. Dos d'elles se situen en la CV-311: la construcció d'una vorera per a connectar el barranc del Carraixet amb el ‘camí del Galato’, a Alboraia, per 33.000 euros; i l'asfaltat de la carretera al seu pas per Tavernes Blanques, per 75.000 euros. Les dues obres restants, a Montcada i Manises, consistiran en l'asfaltat d'un tram de la CV-315 en el primer dels casos, així com la col·locació de tanques separadores entre la carretera i la via de servei al polígon industrial en la CV-370, en el segon.

 

Més de 3 milions en conservació

 

L'última inversió anunciada per a la demarcació per Jorge Rodríguez i Pablo Seguí forma part dels nous contractes de Conservació i Manteniment de la xarxa viària provincial per als pròxims tres anys. En aqueix període 2018-2020, la Diputació invertirà prop de 35 milions d'euros en aquestes millores bàsiques en els 1.800 quilòmetres de vies que recorren els municipis valencians, amb l'objectiu que els habitants de totes les comarques puguen tenir unes carreteres més segures.

 

D'aquesta quantitat total, aproximadament 6 milions d'euros s'invertiran en la demarcació Bétera-Serra, en la qual estan incloses les carreteres del l'Horta Nord i la major part de l'Horta Sud, a més de Camp de Morvedre i Camp de Túria. Més de 3 milions d'euros d'aquest contracte trianual es destinaran a eliminar sots, millorar el ferm i la visibilitat, adequar accessos a municipis, reduir la perillositat en les corbes o construir glorietes i rotondes en les carreteres de l'Horta.

Imatge tornar enrere

Subscipción al boletín de Noticias

Para darse de alta en el boletín de Noticias de la Diputación de Valencia introduzca aqui su correo electrónico:

Intranet