Versió per a imprimir

La Diputació lliura 363.729 euros per a emergència social en els municipis més xicotets

  • La diputada d'Inclusió Social, Rosa Pérez Garijo, ha informat que aquesta partida, destinada a ajudar els pobles amb més necessitats, prové del romanent existent
02/12/2015

La Junta de Govern de la Diputació de València ha aprovat destinar 363.729 euros a ajudar els municipis més xicotets en concepte d'emergència social, com ha informat la diputada d'Inclusió Social, Rosa Pérez Garijo.

 

La diputada ha informat que els pobles beneficiaris d'aquestes ajudes són els que les soŀlicitaren i tenen una pitjor situació econòmica. A més, la quantia aprovada prové del romanent existent en la Diputació.

 

Els ajuntaments d'Albal, Alfafar, Bunyol, Faura, Gandia, Gátova, Moixent, Oliva, Polinyà de Xúquer, Rafelbunyol i Villar del Arzobispo, i la Mancomunitat de la Ribera Baixa varen soŀlicitar una ajuda econòmica de caràcter excepcional que els permetera atendre les necessitats econòmiques d'emergència social en els seus municipis.

 

En concret, es tracta del desenvolupament d'actuacions urgents mitjançant prestacions d'emergència dirigides a persones i famílies que es troben en situació crítica per manca d'ingressos amb l'objectiu d'evitar la desigualtat, marginació i desequilibri social derivats de situacions d'emergència produïdes per la crisi econòmica i el nivell d'atur.

 

Segons s'ha aprovat, «la Diputació Provincial de València considera imprescindible impulsar tots els projectes dirigits a l'atenció de les persones més desfavorides i recolzar el treball dels ajuntaments de la província de València en les seues accions per a la prevenció i eradicació de la pobresa».

 

Acreditar la destinació de les ajudes

Els ajuntament acreditaran que la subvenció atorgada ha sigut utilitzada per a les finalitats per a les quals va ser concedida i haurà de constar el tipus d'ajudes atorgades per l'ajuntament, que poden ser per al pagament de deutes d'habitatge habitual, ajudes de suport a les despeses corrents de lloguer per a evitar desnonaments, pobresa energètica, ajudes econòmiques complementàries a les famílies per a atendre necessitats bàsiques com el menjar, gastos de primera necessitat, etc.

 

També hauran de presentar una memòria tècnica amb la descripció de la població beneficiària, tipologia i circumstàncies sociofamiliars (família nombrosa, monoparental, en atur sense prestació, víctima de violència de gènere, etc.) i indicar els criteris de necessitat econòmica i social utilitzats en la selecció dels beneficiaris amb una valoració detallada de l'impacte de l'ajuda sobre la població beneficiària.

 

Els grups polítics de la Diputació PSPV-PSOE, Compromís, EU, València en Comú i Ciutadans han votat a favor d'aquestes ajudes, i el Partit Popular s'ha abstingut.

Imatge tornar enrere

Subscipción al boletín de Noticias

Para darse de alta en el boletín de Noticias de la Diputación de Valencia introduzca aqui su correo electrónico:

Intranet