Versió per a imprimir

La Diputació millora la senyalització en travessies de la seua xarxa de carreteres amb una inversió de 2 milions d’euros

  • El titular de Carreteres, Pablo Seguí, destaca el caràcter global d'una actuació que s'ha desenvolupat al llarg d'un any i ha permès millorar la seguretat vial en tots els municipis pels quals transcorren vies de titularitat provincial
Imagen
29/09/2017

L'àrea de Carreteres ha conclòs aquest mateix mes de setembre la renovació i millora de la senyalització horitzontal en les travessies i vies urbanes que integren la xarxa de la Diputació de València. Una actuació en la qual la institució provincial ha invertit prop de 2 milions d'euros i que ha servit per a homogeneïtzar l'aspecte de la senyalització vertical en els més de 146 quilòmetres en els quals s'ha intervingut, renovar la senyalització horitzontal i substituir les barreres metàl·liques de seguretat existents per sistemes de contenció de tipus urbà.

 

“L'objectiu principal ha sigut millorar la seguretat vial en els municipis pels quals discorren les carreteres provincials amb una actuació que destaca pel seu caràcter global, ja que no s'ha deixat cap d'elles en el camí”, ha destacat el diputat Pablo Seguí.

 

La xarxa de carreteres de la Diputació de València, amb 1.826 Km de longitud, consta de 240 travessies, que abasten una longitud de 146 km, la qual cosa equival al 8 % del total de la xarxa. “En el seu recorregut –ha explicat el titular de Carreteres–, aquestes vies travessen un total de 196 poblacions, que la seua principal problemàtica és la coexistència del trànsit per als vianants i rodat, la qual cosa implica l'aparició de conflictes que minven la seguretat vial de la mateixa”.

 

En aquest context, des del departament que dirigeix Pablo Seguí es van mostrar convençuts que la coherència i uniformitat de la senyalització, en honor d'aconseguir una major claredat, precisió i homogeneïtat en la informació que aquesta proporciona, era el camí per aconseguir la millora de la seguretat i comoditat de la circulació en aquestes vies urbanes.

 

Per aquest motiu, es va decidir escometre un estudi que analitzara en profunditat la senyalització de tot el tramat viari urbà, a partir del qual es va elaborar un exhaustiu projecte d'actuació en el qual, amb una inversió de 2 milions d'euros, es preveia la renovació i millora de tota la senyalització vertical, el repintat de marques vials interiors i de delimitació, així com la substitució de les barreres metàl·liques de seguretat existents per sistemes de contenció urbans.

 

Les actuacions, que s'han perllongat durant prop d'un any i que ara han conclòs, han arribat a les 240 travessies considerades en el seu sentit més ampli, ja que el projecte no solament s'ha centrat en els trams urbans de les carreteres provincials, que són a les quals podria donar-se aquesta qualificació i el nombre de la qual ascendeix a 148 i sumen 106,84 quilòmetres, sinó també als 92 trams de via, amb una extensió de 39 quilòmetres, que donen accés a una població i als quals, sense travessar casc urbà, sí creuen una urbanització consolidada, amb habitatges a un o tots dos costats.

 

 

Demarcació de Villar

 

En la Demarcació de Villar s'ha actuat sobre 17 travessies, que sumen una longitud de 14,09 Km. A més s'han contemplat també altres poblacions en les quals no sent la travessia competència de la Diputació sí s'ha tractat l'arribada a la mateixa disposant cartells “d’atenció travessia” i senyal de poblat. Així, a les 17 travessies, s'ha sumat l'actuació sobre altres 19 carreteres, amb una longitud total de 19,05 quilòmetres.

 

 

Demarcació de Serra

 

En la Demarcació de Serra s'ha actuat sobre 21 travessies, que sumen 22,98 km. A més s'han contemplat també altres 17 poblacions en les quals no sent la travessia competència de la Diputació sí s'ha tractat l'arribada a la mateixa disposant cartells “d’atenció travessia” i senyal de poblat i 3 urbanitzacions. Aquestes altres vies sumen una extensió total d'11,4 quilòmetres.

 

 

Demarcació de Requena

 

En la Demarcació de Requena han sigut objecte d'actuació 31 travessies, que sumen 14,165 km, així com 17 accessos a població, amb una longitud de 3,1 quilòmetres.

 

 

Demarcació de Buñol

 

Un total de 21 travessies, amb una extensió de 14,73 quilòmetres, han sigut objecte de revisió en la demarcació de Buñol, on s'han contemplat també altres 4 poblacions en les quals no sent la travessia competència de la Diputació sí s'ha tractat l'arribada a la mateixa disposant cartells “d’atenció travessia” i senyal de poblat.

 

 

Demarcació d'Alzira

 

En la Demarcació d'Alzira s'han estudiat 20 travessies, que sumen 14,045 km. A més s'han contemplat també els accessos a altres 10 poblacions, en les quals s'ha actuat sobre un total de 3,1 quilòmetres.

 

 

Demarcació de L'Alcúdia

 

En la Demarcació d’Alcúdia han sigut objecte d'actuació 38 travessies, que sumen 26,83 km. A aquestes se sumen altres 22 vies d'accés, la travessia del qual no és competència de la Diputació, però en les quals s'ha senyalitzat la seua existència.      

Imatge tornar enrere

Subscipción al boletín de Noticias

Para darse de alta en el boletín de Noticias de la Diputación de Valencia introduzca aqui su correo electrónico:

Intranet