Versió per a imprimir

La Diputació porta la seua exposició sobre els ponts de ferro de la Ribera a la Setmana de l’Enginyeria de la UPV

  • La corporació, a través de l'àrea de Carreteres, col·labora amb la Setmana de l'Enginyeria Civil i el Medi ambient amb l'exposició ‘Ponts de ferro de La Ribera del Xúquer’
  • Un grup de mig centenar d'alumnes de l'Escola d'Enginyeria de Camins de la Universitat Politècnica visita el pont Alfons XIII de Fortaleny, que rehabilita la Diputació
Imagen
01/03/2018

L'exposició ‘Ponts de ferro de la ribera del Xúquer: cent anys unint pobles’ de la Diputació de València s'ha unit a l'oferta cultural i fomativa de la Universitat Politècnica, en el marc de la XXIV edició de la Setmana de l'Enginyeria Civil i el Medi ambient organitzada per l'Escola d'Enginyers de Camins, Canals i Ports de la UPV.

 

En el marc de la implicació de la Diputació en la posada en valor i la conservació d'aquestes infraestructures centenàries, també s'ha organitzat una visita al pont Alfonso XIII de Fortaleny, que en l'actualitat rehabilita la corporació a través de l'àrea de Carreteres que dirigeix Pablo Seguí. Al voltant de 50 estudiants de l'Escola d'Enginyers de Camins i diversos docents s'han acostat a Fortaleny per a veure l'estat de les obres de recuperació del pont, un projecte amb una inversió propera al milió d'euros. Durant la seua visita, els estudiants van poder veure l'evolució de les obres i travessar la infraestructura tant per la part inferior com al través.

 

Els ponts de ferro de la Ribera porten més de cent anys unint municipis i persones. El titular de Carreteres, Pablo Seguí, ha assegurat que la Diputació “té molt clara la seua responsabilitat de mantenir aquests ponts en el millor estat possible i garantir la seua conservació i manteniment”. En el cas del pont Alfonso XIII de Fortaleny, després de la renovació comptarà amb nova via ciclopeatonal amb la seguretat necessària per a ciclistes i vianants dins de l'aposta de la Diputació per la mobilitat sostenible.

 

El de Fortaleny no és l'únic pont de ferro de la Ribera de titularitat provincial; també ho són els ponts de Gavarda, Albalat i Riola, que al costat dels d'Alzira i Cullera completen la nòmina de protagonistes d'acer de l'exposició promoguda per l'àrea de Carreteres que dirigeix Seguí, i que recorrerà tots aquests municipis. En paraules del diputat, “aquestes construccions d'entre finals del segle XIX i principis del segle XX tenen un alt valor patrimonial i històric i han revolucionat les comunicacions en La Ribera, la qual cosa ens ha portat a retre'ls homenatge amb aquesta exposició, al mateix temps que seguim treballant cada dia en la seua conservació, amb actuacions tan importants com la del pont Alfonso XIII de Fortaleny, sempre que són necessàries”.

Imatge tornar enrere

Subscipción al boletín de Noticias

Para darse de alta en el boletín de Noticias de la Diputación de Valencia introduzca aqui su correo electrónico:

Intranet