Versió per a imprimir

La Diputació presenta als ajuntaments valencians el programa d’activitats preventives en drogodependències 2017

  • Enguany s'inclouen un total de 58 activitats, agrupades en quatre àrees temàtiques. Com a novetats, dos tallers formatius sobre incidència del consum d'alcohol i cànnabis en joves
  • Així mateix, la Corporació preveu la realització d'un estudi específic sobre addiccions a les noves tecnologies en els municipis de la província
Imagen
19/05/2017

L'àrea de Benestar Social, Educació i Salut de la Diputació de València ha organitzat la ‘Jornada Encuentro Profesionales: Programa Provincial de Actividades Preventivas en Drogodependencias 2017’, amb l'objectiu de dotar al programa d'una millor difusió i facilitar als responsables tècnics dels ajuntaments de la província d'una adequada selecció d'activitats.

 

“Es tracta d'una competència de la Corporació, la de fomentar la prevenció en l'àmbit comunitari i familiar, per la qual cosa cal apostar per aquest camí”, ha assenyalat la diputada de l'àrea, Mercedes Berenguer, qui ha afegit que “anem a augmentar el pressupost dedicat a aquesta partida, ja que d'aquesta manera es contribueix a millorar la convivència social”.

 

El programa d'enguany compta amb 58 activitats agrupades en blocs temàtics: drogues, procés educatiu, habilitats soci-educatives en prevenció, i tecnologies de la informació. Estan dirigides a grups específics: famílies, joves i agents comunitaris. Així mateix, s'inclouen com a novetats dos tallers formatius relacionats amb la incidència del consum d'alcohol i cànnabis en menors i joves.

 

“Després de l'estiu impulsarem un estudi específic sobre addiccions a les noves tecnologies en els municipis de la província, perquè volem engegar un subprograma orientat a aquest tema”, ha assegurat Mercedes Berenguer, explicant que en els últims anys s'ha detectat un augment de l'addicció de joves al joc, especialment a través d'Internet i de les xarxes socials.

 

El Programa Anual d'Activitats Preventives compta amb un pressupost anual d'al voltant de 160.000 euros i s'inclou en el marc del VI Pla Provincial de Drogodependències, que pretén donar continuïtat a l'acció preventiva en municipis amb menor capacitat estructural, els que tenen una població menor a 20.000 habitants, i dins d'aquest grup, especialment els que no compten amb un Pla Municipal de Drogodependències.

Imatge tornar enrere

Subscipción al boletín de Noticias

Para darse de alta en el boletín de Noticias de la Diputación de Valencia introduzca aqui su correo electrónico:

Intranet