Versió per a imprimir

La Diputació presenta «Enjogassa’t», una aplicació interactiva per a aprendre valencià jugant

  • La plataforma en línia treballa a partir de la combinació de 2.000 exercicis de diferent nivell de dificultat relatius al lèxic, l’ortografia i la gramàtica de la nostra llengua
  • Immaculada Cerdà: «Enjogassa’t està basat en la ludificació, en aconseguir que els usuaris s’enjogassen i gaudisquen aprenent valencià»
Presentació Enjogassat_01.JPG
20/12/2016

La vicepresidenta de la Diputació de València Maria Josep Amigó; el diputat de Cultura, Xavier Rius, i la cap de la Unitat de Normalització Lingüística, Immaculada Cerdà, han presentat aquest matí la primera fase d’Enjogassa’t, un joc interactiu per a aprendre valencià de forma divertida, dinàmica i coŀlaborativa. Es tracta d’una aplicació en línia accessible en l’adreça web websig.dival.es/enjogassat/, pensada per a fer-la servir en dispositius com tauletes, ordinadors i telèfons mòbils.

 

Maria Josep Amigó ha reivindicat la necessitat d’apostar «per la presència del valencià en l’administració i impulsar iniciatives que traspassen aquests murs i facen possible que la nostra llengua s’utilitze en els diferents àmbits socials d’interacció». En una línia molt semblant s’ha manifestat el diputat de Cultura, Xavier Rius, qui ha recordat que un dels eixos de treball marcats pel nou equip de la Diputació és «la normalització de l’ús del valencià com a llengua de prestigi», per a permetre «recuperar la dignitat i el nivell d’ús del valencià en els diferents àmbits comunicatius». En aquest sentit, ha explicat que Enjogassa’t és el resultat d’una idea inicial que perseguia «millorar el coneixement del valencià i transitar pel món didàctic de la nostra llengua».

 

Aquesta aplicació, que ha dissenyat i creat l’empresa Marinva, treballa a partir de la combinació de 2.000 exercicis i diferents situacions comunicatives útils que tripliquen les possibilitats de resposta i exercicis pràctics. Per a poder usar la plataforma només cal registrar-se i disposar de connexió a Internet, sense que s’haja de descarregar cap tipus d’aplicació ni programari alternatiu.

 

Enjogassa’t compta inicialment amb tres illes didàctiques corresponents ales comarques de la Safor, els Ports i la Marina, que representen tres varietats dialectals diferents. Cadascun d’aquests mons disposa de tres nivells de dificultat. El personatge Arrancalèxic permet treballar el vocabulari i introduir dubtes ortogràfics. Bufaaccents ens presenta pràctiques relatives a l’ortografia, el lèxic i el vocabulari. Tombaerrors secentra en la gramàtica, però amb incursions en el terreny de l’ortografia, el lèxic i el vocabulari. Cadascun dels nivells disposa de tres subnivells de dificultat adreçats a temes basats en diferents situacions comunicatives que obvien qualsevol tipus d’etiqueta gramatical.

 

«Un factor clau en l’aprenentatge és el divertiment, la passió, aprendre sense ser-ne conscient. Enjogassa’t està basat en la ludificació, és a dir, aconseguir que els seus usuaris siguen juganers is’enjogassen aprenent valencià», ha explicat la cap de la Unitat de Normalització Lingüística, Immaculada Cerdà.

 

En relació a la nova aplicació didàctica, Cerdà també ha apuntat que es tracta «d’un programa pioner, pensat per a jugar en l’àmbit privat, però també amb la intenció d’afavorir la creació de comunitats d’aprenentatge a partir de versions tecnològiques molt bàsiques per a evitar excloure ningú».

 

Així mateix, la vicepresidenta de la Diputació de València, Maria Josep Amigó, s’ha mostrat «molt satisfeta amb el treball de la corporació provincial perquè el valencià ocupe el lloc que li pertoca i tinga una notable presència social en els diferents àmbits comunicatius». En la consecució d’aquest propòsit, Maria Josep Amigó ha lloat les darreres campanyes impulsades des de la Unitat de Normalització Lingüística i centrades en l’edició d’un disc de nadales pop-rock en valencià, el llibre i CD de cançons de bressol Bressolanti la campanya de cartells de lèxic en valencià, entre d’altres.  

 

Pluja de paraules pel centre de València

Per tal de donar a conéixer les possibilitats d’Enjogassa’t, aquesta vesprada, a partir de les 17.30 h, eixirà de la plaça de Manises una cavalcada i pluja de paraules a càrrec del grup d’animació de carrer Visitants, que recorrerà la plaça de Manises, la plaça de la Mare de Déu, la plaça de la Reina, el carrer de Sant Vicent Màrtir, la plaça de l’Ajuntament, el carrer de les Barques, el carrer de Joan d’Àustria, i acabarà en la plaça dels Pinazo. És un itinerari divertit, vistós i festiu per alguns dels carrers i places turístics i comercials més importants de la ciutat de València, que permetrà difondre l’aplicació en línia Enjogassa’t.

Maria Josep Amigó, vicepresidenta de la Diputació
Maria Josep Amigó, vicepresidenta de la Diputació
Xavier Rius, diputat de Cultura
Xavier Rius, diputat de Cultura
Immaculada Cerdà, cap de la Unitat de Normalització Lingüística
Immaculada Cerdà, cap de la Unitat de Normalització Lingüística
La Diputació presenta «Enjogassa’t», una aplicació interactiva per a aprendre valencià jugant
Imatge tornar enrere

Subscipción al boletín de Noticias

Para darse de alta en el boletín de Noticias de la Diputación de Valencia introduzca aqui su correo electrónico:

Intranet