Versió per a imprimir

La Diputació reforça la seguretat de conductors, motoristes i ciclistes en la CV-391 de Requena a Villar de Tejas

  • Amb una inversió de 1,9 milions d'euros, les obres han servit per a reforçar el ferm al llarg dels 20 quilòmetres de traçat, millorar la senyalització i substituir les cunetes per altres de seguretat
  • Pablo Seguí anuncia l'execució en 2018 de dues actuacions més en les carreteres d'Utiel a Camporrobles i de Camporrobles a Fuenterrobles, les obres de les quals van a eixir ja a licitació
Imagen
07/11/2017

La implicació de la Diputació de València amb la millora de la seguretat vial és una constant en totes les comarques valencianes. El notable esforç inversor que s'està executant des de l'àrea de Carreteres està permetent convertir l'actual xarxa en un tramat de vies modernes i renovades, adaptades a les necessitats no solament dels vehicles, sinó de tot tipus d'usuaris, inclosos aquells més vulnerables, com a ciclistes, motoristes i vianants.

 

Un exemple d'açò és la CV-391, que connecta Requena des de l’A-3 amb Villar de Tejas, passant per la pedania de Villar de Olmos. Una carretera de 20 quilòmetres de longitud que recentment ha sigut completament renovada gràcies a una inversió de prop de 2 milions d'euros que, tal com ha destacat el diputat de Carreteres, Pablo Seguí, en la visita realitzada aquest matí, “ha servit per a reforçar el ferm i millorar la senyalització, l'abalisament, les defenses i el drenatge, la qual cosa, sens dubte, contribuirà a augmentar la seguretat en la circulació de tot tipus de vehicles i a millorar la vertebració del territori en una comarca on existeixen gran quantitat de xicotets nuclis poblacionals”.

 

Per la seua banda, l'alcalde de Requena, Mario Sánchez, ha agraït a la Diputació de València la seua sensibilitat amb Requena, assenyalant que “és un fet que les coses han canviat, ja que ara els diners arriben més als ajuntaments. Solament cal veure el que portem de legislatura per a adonar-nos de la transformació que s'ha experimentat i que Requena i els seus llogarets existeixen”. Així mateix, el regidor ha indicat que s'han complit les demandes dels veïns i veïnes del municipi i que amb aquest projecte “es presenten accions fetes realitat”.

 

Amb una inversió global de 1.911.361,53 euros, els treballs han consistit en el reforç del ferm i millora de la senyalització, l'abalisament, les defenses i el drenatge del tram de la carretera CV-391 comprès entre el p.k. 1+000 i la pedania de Villar de Tejas, en el p.k. 20+000, passant per la pedania de Villar de Olmos. Respecte a la millora del ferm, s'ha executat una primera capa de regularització i una segona capa de rodadura, amb un espessor mitjà total de 8 cm. Quant a la senyalització i sistemes de contenció, s'han pintat les marques vials, renovat els panells direccionals i balises d'indicació d'obstacles i col·locat nous sistemes de contenció mitjançant barrera metàl·lica.

 

L'actuació s'ha completat amb 4000 metres de noves cunetes de seguretat, que eviten els desnivells de les anteriors convertint-se d'aquesta manera en una mesura addicional de protecció davant eventuals eixides de via per part de ciclistes i motoristes, usuaris habituals d'aquesta carretera.

 

 

Més actuacions en la comarca

 

L'actuació en la CV-391 no és l'única obra d'envergadura que l'àrea de Carreteres té programada en la comarca. Pròximament es durà a terme també a Requena la millora de la corba i la intersecció en l'accés al Azagador. En aquests moments, la Diputació està finalitzant el procés d'adquisició dels terrenys després de la qual cosa es podrà dur a terme l'obra, xifrada en 261.795 euros. Així mateix, el diputat de Carreteres, que s'ha desplaçat també a Utiel i Camporrobles, ha anunciat la realització en 2018 d'altres dues obres de millora en les carreteres d'Utiel a Camporrobles (CV-470) i de Camporrobles a Fuenterrobles (CV-475), que portaven anys abandonades. Segons ha explicat, ambdues actuacions eixiran a licitació en les pròximes setmanes amb un pressupost inicial d'1.153.065 i 751.762 euros, respectivament.

 

L'alcalde d'Utiel, Fernando Benlliure, ha agraït l'actuació de la Diputació en un àmbit que “per a Utiel és una reivindicació histórica, la millora d'una infraestructura bàsica que té moltíssima importància en el trànsit rodat”. Per la seua banda, l'alcalde de Camporrobles, Gabriel Mata, ha indicat que “d'aquesta forma s'evitaran accidents, ja que fins ara en alguns trams el traçat era tan estret que no podien passar dos vehicles al mateix temps”, agraint al mateix temps al diputat la seua sensibilitat per aquesta qüestió.

 

“La configuració territorial d'una comarca com Requena-Utiel és la millor prova de la necessitat de mantenir les nostres carreteres en perfecte estat, de manera que constituïsquen unes vies segures i fiables per a la circulació, doncs són per als veïns i veïnes d'aquests municipis el seu principal mitjà de comunicació, quan no l'únic”, ha declarat Pablo Seguí.

 

Per a açò, el diputat de Carreteres ha recordat que, a més de reforçar les inversions en la comarca, la Diputació de València ha augmentat en un 39% l'import dels nous contractes de conservació, a través dels quals es gestionen les actuacions de manteniment ordinari i l'atenció a emergències, així com l'execució de millores funcionals destinades a millorar la seguretat vial mitjançant la remodelació d'interseccions, suavitzat de corbes o creació d'itineraris per a vianants i ciclistes.

 

Gràcies a aquest increment, la comarca de Requena-Utiel passarà a comptar amb 1.877.480 euros a l'any per a aquestes tasques, la qual cosa permetrà incrementar la quantitat d'actuacions tipificades com a millores funcionals, sense perdre de vista la conservació ordinària i el manteniment de la vialitat davant emergències com les pluges o nevades que tan habituals són en aquesta zona. 

 

Imatge tornar enrere

Subscipción al boletín de Noticias

Para darse de alta en el boletín de Noticias de la Diputación de Valencia introduzca aqui su correo electrónico:

Intranet