Versió per a imprimir

La Diputació renovarà els ordinadors dels ajuntaments

  • El diputat d'Informàtica, Ivan Martí, ha anunciat que en breu s'aprovaran les bases perquè els ajuntaments i entitats locals s'adherisquen al programa de dotació d'ordinadors
  • El pressupost destinat a la compra de les CPU supera els 500.000 euros amb els quals es podran adquirir prop d'1.000 ordinadors
Imagen
24/03/2016

La Diputació de València aprovarà en breu les bases perquè els ajuntaments i entitats locals menors de la província puguen adherir-se al programa que des de l'Àrea de Modernització i Informàtica va a proporcionar la renovació d'ordinadors en les administracions locals.

El diputat responsable de l’Àrea, Ivan Martí, ha anunciat que “en breu s'aprovaran les bases per a poder començar com més prompte millor a rebre les sol·licituds dels ajuntaments i de les tres entitats locals menors, que ens han traslladat des del principi del mandat la necessitat que tenen de disposar de nous equips per a treballar amb els mitjans adequats”.

“Des del Servei d'Informàtica hem optat per comprar i donar als ajuntaments només la unitat central de processament (CPU) perquè els complements, com són el monitor o teclat, no suponen un cost significatiu per a ells i nosaltres podrem repartir més ordinadors a més municipis”, ha afegit Martí.

L'objectiu de la Diputació és ampliar l'assistència i cooperació que ofereix als ajuntaments i entitats locals menors en matèria de tecnologies de la informació, mitjançant la donació de nous ordinadors de sobretaula perquè actualitzen el seu parc informàtic i, d'aquesta manera, es contribuïsca a una millora dels serveis que presten els mateixos i a una més efectiva implementació de l'administració electrònica. 
 

Mig milió d'euros per a quasi 1.000 ordinadors


La convocatòria, que veurà la llum en breu, respon a la denominació de “Ajudes en espècie amb destinació a la dotació d'ordinadors de sobretaula per als ajuntaments i entitats locals menors de la província de València” i consisteix en una ajuda en espècie mitjançant la dotació de la corresponent CPU sense pantalla.

La quantia total del crèdit destinat a la compra de les CPU supera els 500.000 euros amb els quals es podran adquirir prop d'1.000 ordinadors, que es distribuiran de manera proporcional en els ajuntaments en funció de la seua població.

La finalitat perseguida per la Corporació és la de proporcionar als ajuntaments i entitats locals menors els mitjos materials necessaris per a contribuir a un millor nivell en el desenvolupament dels seus serveis i una més efectiva implementació de l'administració electrònica.

Els ajuntaments podran presentar les instàncies de forma telemàtica a través de la Carpeta de l'Ajuntament, una vegada es publiquen les bases en el Butlletí Oficial de la Província (B.O.P).

Posteriorment, els ordinadors de sobretaula lliurats per aquesta convocatòria quedaran en propietat de l'entitat beneficiària, siga ajuntament o entitat local menor, i hauran de destinar-se al fi per al qual es lliuren, durant un mínim de dos anys.

Els criteris de valoració que es tindran en compte per a l'adjudicació de les ajudes econòmiques contemplaran el nombre d'habitants del municipi i, conforme als trams de població establits, correspondran dos equips a localitats de menys de 1.000 habitants, tres equips a municipios d’entre 1.000 i 2.000 habitants, quatre equips a poblacions de 2000 a 5.000 habitants, cinc equips als d’entre 5.000 i 10.000 habitants, sis equips a les entitats de 10.000 a 20.000 habitants, sis equips a les de 20.000 a 50.000 habitants i, també, sis equips per entitat en els municipis amb una població d'entre 50.000 a 100.000 habitants.

Imatge tornar enrere

Subscipción al boletín de Noticias

Para darse de alta en el boletín de Noticias de la Diputación de Valencia introduzca aqui su correo electrónico:

Intranet