Versió per a imprimir

La Fundació Hugo Zárate debat al MuVIM sobre els «ultrarics» i com governen el món

  • El catedràtic Joan Romero bussejarà en estadístiques del FMI, el Banc Mundial i el Fòrum Econòmic Mundial per a demostrar com les cotes de desigualtat han aconseguit nivells històrics, mai vistos amb anterioritat
Imagen
01/12/2017

El Museu Valencià de la Il·lustració i de la Modernitat (MuVIM) acull, aquest dissabte al matí, una interessant jornada organitzada per la Fundació Hugo Zárate que, sota el títol Populismes a Europa, abordarà, entre altres qüestions, com en el món s'agreugen les desigualtats socials per les accions d'un grup de fortunes que ho governen tot.

 

El dia arrancarà, a les 9.30 hores, amb una conferència impartida pel catedràtic de Geografia Humana de la Universitat de València, Joan Romero. El professor parlarà dels “ultrarics”, d'un grup d'entre 2.500 i més de 200.000 persones que concentren la riquesa al món i contribueixen a la divisió de la societat reduint les classes mitjanes en el món occidental.

 

Afrontarà el naixement dels “populismes”, tant a Europa com als EUA, tal com apunta en el seu llibre La secesión de los ricos, en què comparteix autoria amb el catedràtic de Sociologia, també de la Universitat de València, Antonio Ariño.

 

Joan Romero explicarà algunes de les idees d'aquest llibre, en el qual busseja en estadístiques del FMI, el Banc Mundial i el Fòrum Econòmic Mundial, per a demostrar com les cotes de desigualtat han aconseguit nivells que no s'havien vist, per exemple als EUA, just abans del crack de la Borsa en els anys 20. I explicarà alguns curiosos exemples de personatges influents de la nostra actualitat.

 

Després de la seua intervenció, s'organitzaran grups de treball per tal d’aprofundir en conceptes i problemàtiques actuals des del punt de vista de les ciències socials.

 

La Fundació Hugo Zárate és una entitat sense ànim de lucre que des de 1994 ve promovent la participació ciutadana en la defensa de la justícia social, els drets humans i la vida, cultura i recursos de la ciutat i del barri.

 

L'accés a la conferència és lliure i gratuït fins a completar l'aforament del saló d'actes del MuVIM. Per poder assegurar el seu seient, pot reservar plaça a través de la pàgina web de la Fundació Hugo Zárate. Està previst que la jornada finalitze al voltant de les 14.30 hores.

Imatge tornar enrere

Subscipción al boletín de Noticias

Para darse de alta en el boletín de Noticias de la Diputación de Valencia introduzca aqui su correo electrónico:

Intranet