Versió per a imprimir

La província de València aposta per l'emprenedoria i la innovació local de la mà de la Startup Europe Week (SEW)

  • Albal, Buñol, Camporrobles, Canals, Cheste, Quart de Poblet i València han acollit els esdeveniments de la SEW amb el suport de la Diputació de València
  • El programa Startup Europe Accelerator es va presentar en el llançament de la Startup Europe Week en la Diputació
07/02/2016

Amb la presència del diputat de projectes europeus de la Diputació de València, Bartolomé Nofuentes, es va inaugurar la setmana de l'emprenedoria europea (Startup Europe Week) a València. Nofuentes parlà sobre la direcció de la nova diputació de València, centrada en aspectes com la compra innovadora, el suport a l'emprenedoria, la formació del talent jove amb tornada al territori i els projectes europeus com a oportunitat per al finançament de la innovació en els municipis.

 

La convocatòria Startup Europe Accelerator 2016 fou presentada pel director de Fons Europeus de Finnova, Juan Viesca, qui motivà l'audiència a tindre en compte els projectes europeus com una via per a finançar la innovació, en concret l'eina Instrument PIME, la pròxima convocatòria de la qual és el 24 de febrer. A més, va destacar altres ajudes, com Erasmus per a Joves Emprenedors, de les quals poden beneficiar-se tant els emprenedors com les empreses ja consolidades. Viesca parlà sobre la innovació en les ciutats des de les smart cities amb projectes com Nobel Grid, del com és partner Finnova.


Per la seua banda, Vanessa Delmer, de l'Institut Tecnològic de l'Embalatge, Transport i Logística (ITENE), va presentar la iniciativa «Acceleradora de startups enfocada a envàs, embalatge, transport i logística», dirigida a investigadors jóvens menors de trenta-cinc anys que volen tornar a Espanya i contribuir al desenvolupament de projectes innovadors. Busquen obtindre un impacte d'al voltant de 250 jóvens que podrien participar en aquesta convocatòria.


A continuació, Javier Peris, expert en govern i gestió de projectes TIC, explicà als assistents, en una xarrada dinàmica, la importància d'analitzar els riscos a l'hora de començar un projecte emprenedor, ja que pocs se centren en aquest aspecte, que pot fer fracassar una empresa. 


Les localitats d'Albal, Buñol, Camporrobles, Canals, Cheste, Quart de Poblet i València han acollit els esdeveniments de la SEW amb el suport de la Diputació de València durant aquests dies.
 

La Startup EuropeWeek s'ha desenvolupat en tot Europa durant la setmana de l'1 al 5 de febrer i ha rebut el suport del Comité de les Regions i de Startup Europe, iniciativa de la Comissió Europea l’objectiu de la qual és connectar projectes i persones en tota la Unió. Així doncs, la Startup Europe Week naix amb el fi d'incorporar a l'actual clima emprenedor l'actuació de les regions per a impulsar les polítiques locals innovadores i la diversitat dels distints territoris. 


Sobre Finnova 
Finnova és la fundació europea per al finançament de la innovació a Brusseŀles, que actua com a un propulsor d'iniciatives innovadores a Europa en el camp de les TIC, les energies renovables, la gestió dels residus i l'aigua, les ciutats inteŀligents i sostenibles, el turisme, la salut, l'emprenedoria i l'ocupació. Finnova també compta amb antenes a Madrid, Barcelona, Sevilla, Bilbao i València, on està la seua seu principal a Espanya.

 
Sobre Startup Europe Accelerator 
Startup Europe Accelerator és la primera acceleradora especialitzada en eines de finançament de la Unió Europea, mentoring, lobbying, networking per a projectes innovadors en els sectors TIC, energies renovables, salut, medi ambient, smart cities i turisme en l'àmbit europeu. Aquest programa és una acceleradora de segon nivell, cosa que significa que naix amb la vocació d'agregar valor tant a l'emprenedor com a altres acceleradores o programes d'emprenedoria de caràcter públic o privat oferint estades d'alt rendiment en períodes d'un a sis mesos en la seua seu de Brusseŀles.

Imatge tornar enrere

Subscipción al boletín de Noticias

Para darse de alta en el boletín de Noticias de la Diputación de Valencia introduzca aqui su correo electrónico:

Intranet