Versió per a imprimir

La Sala Parpalló obri la temporada en pijama amb Paco Roca

  • L’exposició retrospectiva romandrà oberta des de hui fins al 12 d’octubre
  • S’obri la temporada amb el tractament de processos socials contemporanis amb utilització de l’expressió gràfica
MacDiego, Puchalt, Roca i Gregori.
06/09/2012

 

El Museu Valencià de la Iŀlustració i la Modernitat (MuVIM) acull des de hui la primera gran exposició retrospectiva del prestigiós dibuixant de còmics Paco Roca amb obres de tot el seu curt però intens recorregut artístic, que estarà present a la Sala Parpalló fins al pròxim 12 d’octubre.

«Hui és un dia especial per a la Diputació, per al Museu i per a mi, perquè esta vesprada inaugurem l’exposició retrospectiva d’un artista com Paco Roca, el nostre dibuixant de còmics més internacional» —ha destacat la diputada de Cultura, Maria Jesús Puchalt.

Puchalt ha presentat este matí la mostra als mitjans de comunicació acompanyada de l’iŀlustrador valencià, el comissari de l’exposició, MacDiego, i el director del MuVIM, Joan Gregori.

«Esta exposició, ‘Història d’un home en pijama’, de Paco Roca, d’un dibuixant ambulant, com a ell li agrada que l’anomenen, arreplega la seua vida com a artista» —indicà la diputada de Cultura. I afegí que fa temps que la Diputació té un compromís amb la itinerància de les seues exposicions, primordialment a la mateixa província, però sense tancar-se a altres alternatives.

 

Paco Roca: «El dibuixant ambulant té un poc de viatge emocional i geogràfic»

Paco Roca, per la seua banda, ha donat les gràcies a la Diputació de València i al MuVIM «per cedir-me estes parets, perquè exposar ací et fa vertigen per la importància del lloc i perquè m’han tractat molt bé».

Per a Paco Roca, el còmic social «és un dels camins amb més futur» ja que, segons el dibuixant, «és un mitjà perfecte per a tindre una llibertat total. Com és un dibuix, pots dir coses que en un text serien impensables» —explica.

«El dibuixant ambulant té un poc de viatge emocional i geogràfic. Amb cada nou projecte has d’ubicar-lo en algun lloc i això t’obliga a viatjar. I això del pijama és com un símbol de la llibertat, de no haver de fer cap concessió a l’hora de divertir-te» —va finalitzar Paco Roca.

Declaracions de Paco Roca.
Declaracions de Paco Roca.
Declaraciones de Puchalt.
Declaraciones de Puchalt.
Imatges de la roda de premsa
Imatge tornar enrere

Subscipción al boletín de Noticias

Para darse de alta en el boletín de Noticias de la Diputación de Valencia introduzca aqui su correo electrónico:

Intranet