Versió per a imprimir

La Trobada de Folklore arriba a Vallés carregada de noves activitats i tallers

  • La dansà reuneix al major nombre de públic, però també es compta amb tallers de pentinat de valenciana i patronatge d'indumentària tradicional
Imagen
15/06/2017

La Trobada de Folklore, que organitza l'Àrea de Cultura de la Diputació de València, ha passat l'equador del seu recorregut per les comarques valencianes. Queda per celebrar dues parades, aquesta setmana a la Costera i posteriorment al Camp de Túria.

 

Aquest divendres, Vallés acollirà la Trobada de Folklore de la Diputació. Fins al 2 de juliol albergarà una extensa programació que inclou conferències, exhibicions de cant i ball, a més de tallers d'indumentària per aprendre a pentinar o posar el mocador al cap d'un home o fer patrons de roba tradicional valenciana, entre d’altres.

 

El diputat de Cultura, Xavier Rius, ha afirmat respecte a aquesta nova cita que «la Trobada de Folklore va avançant i la gent dels municipis reben amb interès i il·lusió les activitats que els proposem. Això ens dóna l'energia necessària per tal de continuar treballant en la dinamització cultural a les comarques», ha indicat.

 

Activitats del 16 de juny al 2 de juliol

 

El divendres, 16 de juny, a les 22:00 hores, començarà el programa d’actes previstos amb un concert de pols i plectre, a l'església del municipi, a càrrec de l’Orquestra de Pols i Plectre Abalsants de l'Alcúdia de Crespins. L'entrada és lliure fins a completar l'aforament.

 

El dissabte, 17 de juny, a les 10:00 hores, tindrà lloc l’estrena del taller de pentinat de valenciana, a càrrec de l'Escola de danses de Xàtiva. Aquesta activitat se celebrarà a l'Ajuntament de Vallés. Cal efectuar reserva prèvia a través de l’adreça de correu electrònic labatliarespon@dival.es o telefonant al 96 3882 525.

 

El divendres, 30 de juny, a les 18:00 hores, Ismael Cabero oferirà a l'Ajuntament una conferència sobre reconstruccions històriques d'instruments de vent. En aquesta mateixa jornada, a les 22:00 hores, els carrers de Vallés s'ompliran de música tradicional amb les ‘albaes’ i cant valencià, interpretades per l'Associació d'Estudis del Cant Valencià.

 

El dissabte, 1 de juliol, a les 10:00 hores, nou taller a l'Ajuntament, en aquest cas a càrrec d'Amparo Rubio, qui parlarà del toc tradicional de pandereta i triangle. Per tractar-se d’un taller amb places limitades cal efectuar reserva prèvia.

 

A les 20:00 hores, el folklore valencià tornarà a ser protagonista amb les cercaviles i la dansà pels carrers de la localitat.

 

El diumenge, 2 de juliol, a les 11:00 hores, els xiquets i xiquetes estan convidats al taller de carasses, que realitzarà Verónica Palomares. Per participar en aquesta activitat caldrà efectuar reserva prèvia a través de l’adreça de correu electrònic labatliarespon@dival.es o telefonant al 96 3882 525.

 

Per la vesprada, dues ofertes diferents, amb idèntic horari. A les 18:00 hores, María José Esplugues oferirà a l'Ajuntament un taller de patrons d'indumentària valenciana. I a eixa mateixa hora, Xavier García explicarà com fer ús de mocadors valencians per al cap del homes.

 

Després de Vallés, la propera i última parada de la Trobada de Folklore serà a Bétera, a la comarca del Camp de Túria.

Imatge tornar enrere

Subscipción al boletín de Noticias

Para darse de alta en el boletín de Noticias de la Diputación de Valencia introduzca aqui su correo electrónico:

Intranet