Versió per a imprimir

La Trobada de Folklore de la Diputació arriba divendres a Bétera

  • Els veïns i veïnes del Camp de Túria podran gaudir aquest cap de setmana d’exhibicions de balls i rondalles, concerts de corals, tallers de dolçaina i lutier, i una gran cercavila i dansà pels carrers del municipi
  • Amb aquesta parada conclou el recorregut de la present edició de la Trobada de Folklore organitzada per l’àrea de Cultura de la Diputació
Imagen
14/09/2017

La Trobada de Folklore, promoguda per l’àrea de Cultura de la Diputació de València, arriba aquest divendres al municipi de Bétera, a la comarca del Camp de Túria.

 

El diputat de Cultura, Xavier Rius, ha volgut convidar als valencians i valencianes a gaudir del darrer cap de setmana d’aquesta iniciativa. Rius ha incidit en que amb aquest cicle de trobades “s'aconsegueix mantenir el llegat dels nostres avantpassats per tal de cedir-lo amb les menors alteracions possibles a les generacions futures. El folklore és part de la nostra cultura i ens identifica com a poble”, ha recalcat.

 

La primera part de la Trobada de Folklore va tenir lloc als barris d’Algirós, Patraix, Benicalap i Ciutat Vella –al Centre Museístic ‘La Beneficència’–, a la ciutat de València. Per a posteriorment traslladar-se fins a Corbera (Ribera Baixa), Tavernes de la Valldigna (La Safor), Vallés (La Costera) i Bétera (El Camp de Túria), on s’ha comptat amb la col·laboració dels consistoris en una clara aposta per descentralitzar i projectar el folklore cap a les comarques valencianes.

 

Bétera plena de divendres a diumenge

 

Aquest divendres, 15 de setembre, a les 19:30 hores, l’auditori municipal serà escenari de l’exhibició d’una dansà, a càrrec del Grup de Danses ‘El Tossal’, de Llíria; el Grup de Danses ‘Realenc’, de Picanya; el Grup de Danses ‘La Calderona’, de Nàquera; i el Grup de Balls ‘Falla Gran Via de l’Est’, de Bétera.

 

El dissabte, de 17:00 a 18:00 hores s’oferirà un taller de dolçaines, a càrrec de Ramón Asensi; així com un taller de dansà, impartit per l’Associació Cultural l’Aljama, els dos a la Casa Nebot, al carrer de l’estació. Per poder participar en aquestes dues activitats cal efectuar reserva prèvia a través de l’adreça de correu electrònic labatliarespon@dival.es o telefonant al 96 3882 525.

 

En acabar els tallers, a les 19:00 hores, els carrers del municipi s’ompliran amb la cercavila i dansà, amb la participació de l’Associació Cultural l’Aljama, de Bétera; Rondalla i balladors “Pensat i Fet”, de Bétera; Grup de balls Falla Gran Via de l’Est, de Bétera; i el Grup de Danses Sant Vicent Ferrer-Altar de Russafa, de València.

 

Per a finalitzar la jornada, a les 23:00 hores es podrà gaudir de la justa poètica, albades i cant d’estil pels carrers del centre de Bétera.

 

El diumenge, 17 de setembre, es reprendran els actes a les 11:30 hores amb un taller de luthiers, a càrrec d’Asier de Benito, a la Casa Nebot. I posteriorment, a les 19:00 hores, tindrà lloc un concert a l’auditori municipal a càrrec de les corals El Cor de l’Eliana i l’Orfeó Suecà. Amb aquest recital es donarà per clausurada la present edició de la Trobada de Folklore 2017.

Imatge tornar enrere

Subscipción al boletín de Noticias

Para darse de alta en el boletín de Noticias de la Diputación de Valencia introduzca aqui su correo electrónico:

Intranet