Versió per a imprimir

L'alcaldessa de Alpuente demana ajuda per a convertir la casa caserna de la Guàrdia Civil en un alberg

  • La Diputació estudiarà possibles solucions com a iniciatives comunitàries o tallers d'ocupació
Imagen
09/03/2016

L'alcaldessa de Alpuente, Alicia Pérez, s'ha reunit amb el president de la Diputació, Jorge Rodríguez, per a exposar-li el problema que té l'ajuntament amb l'antiga caserna de la Guàrdia Civil, un edifici cedit per l'Estat en 1995 i que el Ministeri de l'Interior podria recuperar en els pròxims mesos si no se li dóna un ús públic d'interès social.

L'alcaldessa necessita ajuda per a rehabilitar un edifici que està en desús des que la Guàrdia Civil es va traslladar a una població veïna i va deixar d'utilitzar-ho. Des d'aqueix moment la casa caserna s'ha anat deteriorant i, de no ser rehabilitada, tornarà a dependre del Ministeri de l'Interior, que ha fixat el 18 d'abril com a data perquè l'edifici tinga un ús públic d'interès social o siga retornat al costat d'una quantitat econòmica que hauria de pagar l'ajuntament per la deterioració de les instal·lacions.

Alicia Pérez admet que el cost de rehabilitació de la casa caserna, que se situa en el casc urbà de Alpuente, és elevat, per sobre dels 400.000 euros, per la qual cosa demana ajuda a les diferents administracions per a conservar una instal·lació que pretén convertir en alberg, ja que “aquest és un poble turístic que no té allotjaments”.


L'alcaldessa de Alpuente valora positivament la reunió amb el president de la Diputació, que ha avançat la dificultat de solucionar el tema amb convenis singulars, que el nou govern està minimitzant dins de la política d'agrupar les ajudes en un gran pla provincial en el qual els alcaldes puguen invertir els diners en allò que necessiten.

 

Altres vies serien les iniciatives comunitàries, a les quals s'estan sumant els municipis amb projectes sostenibles basats en la dinamització econòmica de zones rurals i les noves tecnologies, i els tallers d'ocupació mitjançant els quals es podria destinar l'esforç a treballar en la recuperació de l'edifici.

D'altra banda, Alicia Pérez ha traslladat al president la necessitat d'ajuda per a fer front als desperfectes que van causar les pluges de novembre en la xarxa de camins rurals del municipi, “una de les més extenses de la província”. “Els arreglem després de les pluges de l'estiu, però tornen a estar mal i són fonamentals en una economia agrícola i ramadera”, ha assenyalat l'alcaldessa de Alpuente.


En aquest sentit, la Diputació ultima un nou Pla de Camins Rurals que donarà cobertura a totes les comarques amb un repartiment basat en criteris objectius. El programa depèn de l'àrea dirigida pel diputat de Carreteres, Pablo Seguí, qui ha destacat que “cada alcalde i alcaldessa podrà calcular els diners que rebrà fent un fàcil càlcul segons els criteris que s'han determinat, entre els quals hi ha una part fixa i es dóna especial rellevància a la longitud dels camins i la superfície del terme”. 
 

Imatge tornar enrere

Subscipción al boletín de Noticias

Para darse de alta en el boletín de Noticias de la Diputación de Valencia introduzca aqui su correo electrónico:

Intranet