Versió per a imprimir

Les brigades forestals de la Diputació tindran un 10% més de pressupost

  • El diputat Salvador Enguix anuncia que els ajuntaments podran pagar la mitat del seu percentatge en els treballs de recuperació dels seus espais degradats
  • «Els comptes del servici estan marcats per l’austeritat amb el propòsit de millorar els servicis prestats amb els mateixos recursos»
Les brigades de la Diputació fan tasques de prevenció en Sot de Chera
09/12/2012

La conservació del pressupost general i l’objectiu de disminuir el percentatge que han d’abonar els ajuntaments en l’execució d’obres de recuperació d’espais degradats a la mitat i l’increment en un 10% de la partida destinada a les brigades forestals són les notes més destacades de l’aprovació dels pressupostos del 2013 del Servici de Medi Ambient de la Diputació de València.

 

Els comptes estan marcats per l’austeritat però amb el propòsit de «millorar, si és possible, els servicis prestats», explica el diputat responsable, Salvador Enguix.

 

El Servici de Medi Ambient funcionarà el pròxim exercici amb una partida de 22.199.000 euros, «per la qual cosa pràcticament no varia respecte al 2012, però sí que augmenta un 10% el pressupost destinat a brigades forestals, concretament passa de 10.299.000 euros a 11.355.000 euros», explica Enguix.

 

La determinació d’este pressupost s’ha elaborat seguint tres línies de treball. La primera és ajudar els municipis a eliminar riscos geològics i recuperar espais degradats a un preu més coincident amb la situació actual; la segona, optimitzar més els recursos disponibles i, finalment, augmentar el nombre d’auditories mediambientals. Així mateix, el diputat ha informat que la labor que realitza la Diputació de València des del seu departament de Medi Ambient «és cada vegada més reconeguda i més elaborada».

 

Menys cost en els espais degradats

 

Pel que fa a les novetats, «el 2013 es preveu reduir el percentatge que els ajuntaments han d’abonar en les obres de recuperació d’espais», informa Enguix, alhora que explica que el percentatge «es quedarà en la mitat».

 

La Diputaciónde Valènciaportarà al pròxim ple esta modificació. Els municipis de menys de 1.000 habitants, que abonen un 15% del cost total del projecte, passaran a pagar un 7,5%. Les poblacions de 1.000 a 5.000 habitants, que fins ara feien front a un 30% del preu de l’obra, abonaran un 15%. Per la seua banda, les localitats de més de 5.000 habitants, que sufragaven el 40%, hauran de costejar el 20% del preu.

 

Ecovitrum

 

La corporació provincial continuarà el 2013 amb el seu projecte de reciclatge Ecovitrum que, fins al moment, ha transformat 38.000 televisors i monitors en desús en matèria primera per a l’elaboració de paviment. Amb esta aposta mediambiental de la Diputació de València, s’ha evitat el consum de 800 tones de matèries primeres d’origen natural.

 

El diputat de Medi Ambient, Salvador Enguix, ha participat en el Congrés Nacional de Medi Ambient 2012, celebrat a Madrid, per a explicar els resultats del projecte Ecovitrum.

 

Enguix va informar també sobre els 12 programes de caràcter ambiental que està desenrotllant la Diputació de València des del seu servici de Medi Ambient: Pla per a la Sostenibilitat SOS, programes europeus, Beques de formació, Pla de parcs infantils, prevenció en incendis forestals, Pla de Neteja de platges, Cartografia i SIG, implantació de l’Agenda21, Pla d’Enjardinament, Recuperació Espais Degradats, Xarxa de Municipis Valencians cap a la Sostenibilitat i el Programa per a l’eliminació de  Riscos geològics.

 

Ecovitrum es va presentar com a exemple de campanya eficient en un estand informatiu de 18 metres quadrats amb l’objectiu de donar a conéixer a nivell nacional este projecte innovador a Europa, capaç de transformar els residus dels ecoparcs de la província en recursos per a elaborar nous productes.

 

Pujada de l’IVA

 

El responsable de l’àrea ha informat que la corporació provincial «ja s’ha fet càrrec de l’augment de l’IVA en les obres de riscos geològics que, en un principi, correspon assumir a l’ajuntament», perquè «no es retarden les obres que ja estan en procés», ha informat el diputat de Medi Ambient, Salvador Enguix.

 

«L’increment de l’impost hauria allargat el procés d’execució de les obres en esta anualitat, ja que els ajuntaments no disposarien de la quantitat exacta i no serien capaços de tindre-la en termini», ha informat Enguix, el qual ha assegurat que l’objectiu d’esta mesura és «finalitzar les actuacions que estan en procés, ja que són molt necessàries per als municipis, en especial les relacionades amb l’eliminació de riscos geològics».

 

Entre els objectius marcats per al següent exercici destaca posar en marxa més projectes amb el mateix pressupost, seguint la mateixa línia de treball d’«austeritat i esforç», exposa el diputat.

Imatge tornar enrere

Subscipción al boletín de Noticias

Para darse de alta en el boletín de Noticias de la Diputación de Valencia introduzca aqui su correo electrónico:

Intranet