Versió per a imprimir

L'Escalante commemora el 400 aniversari de Cervantes amb una programació més social i el retrobament amb els clàssics

  • La diputada de Teatres, Rosa Pérez, anuncia més pressupost en 2016 per a ampliar la projecció del teatre de la Diputació en els pobles
  • Albena Teatre torna al centre teatral i obri la temporada amb el musical 'L’aneguet lleig' que aborda la diferència com a tema social
  • Andersen, Víctor Hugo, Cervantes, Collodi, Homer i altres clàssics estaran presents en la proposta escènica que compta amb més del 90 % de companyies i professionals valencians
Vicent Vila, Rosa Pérez i Carles Alberola a la roda de premsa
14/10/2015

La diputada de Teatres de la Diputació de València, Rosa Pérez Garijo, ha presentat aquest matí la 31 temporada del Centre Teatral Escalante, emmarcada en el 400 aniversari de la mort de Cervantes, amb el seu director, Vicent Vila, i Carles Alberola director de la primera producció, L’aneguet lleig, posada en escena per Albena Teatre.

 

Rosa Pérez ha anunciat més pressupost per a l'Escalante en 2016 per a ampliar la projecció del teatre de la Diputació en els pobles i ampliar les produccions pròpies. «Les funcions són l'entrada dels més xicotets al món del teatre i és molt important traslladar-los missatges socials de convivència amb la diferència com una cosa positiva i normal, tal com fa l'obra d'Albena».

 

En aquest sentit, la diputada de Teatres ha felicitat Vicent Vila per la programació que incideix en temes socials com la marginalitat i la diferència per a llançar un missatge de convivència i normalitat al públic infantil.

 

Carles Alberola ha mostrat la seua satisfacció per tornar a l'Escalante amb l'adaptació del clàssic d'Andersen, després de l'èxit de Joan el Cendrós. En aquesta ocasió, «abordem de nou un text referencial i hem introduït l'element musical que ens permet presentar el viatge del protagonista per la seua pròpia vida com una festa».

 

Sobre la producció ha apuntat que «comptem amb un equip artístic, tècnic i interpretatiu fantàstic». «Els nous professionals estan millor preparats, actuen, canten i ballen, treballen per a fer un espectacle escènic per als xicotets com si fora per a adults», ha afegit el director d'Albena Teatre.

 

Esquema habitual de la programació

 

En la seua intervenció, Vicent Vila ha explicat que la temporada 2015-2016, emmarcada en el 400 aniversari de la mort de Cervantes, segueix l'esquema habitual de l'Escalante: produccions pròpies, Nadal a l’Escalante i cicles de teatre per a joves i xiquets, «una proposta escènica que compta amb més del 90 % de companyies i professionals valencians».

 

Així, les produccions pròpies obren la temporada amb dues obres universals que tracten sobre la diferència i la marginació: L’aneguet lleig, a càrrec de la companyia Albena i El geperut de Notre Dame que torna a l'Escalante de la mà de Bambalina Teatre Practicable.

 

Després d'elles el Cicle Clàssics a Escena presenta grans obres clàssiques amb autors com Homer (L'Odissea), Collodi (Pinotxo) Sófocles (Èdip Rei) i per descomptat Miguel de Cervantes, que en la celebració del 400 aniversari de la seua mort arriba de la mà de Las aventuras de Sancho y Quijote i dels seus Entremeses, una producció de l'Escola de Teatre de l'Escalante amb una desena d'actors dirigida per Gemma Miralles.

 

En la primavera torna el cicle Menut Teatre, per a xiquets i xiquetes menors de cinc anys i que compta amb la companyia valenciana La monda lironda, Miriñaque de Santander i Gianni Granceschini, d'Itàlia.

 

La gira dels espectacles rebrà un nou impuls i al Geperut de Notre Dame i Cyrano de Bergerac s'incorpora la nova producció L’aneguet lleig que recorreran els principals teatres de València i Espanya.

 

Literatura infantil en l'Espai d’Exposicions

 

L’Espai d’Exposions inicia la temporada amb «Això diu que era…» un recorregut interactiu per la història de la literatura per a xiquets i xiquetes que presenta als visitants els escriptors més importants de la història, a través dels seus relats més coneguts i situant els orígens de la literatura infantil en la tradició oral, les llegendes mitològiques gregues, les faules d'Esop o L'Odissea d'Homer, passant pels llibres de cavalleria medievals, els contes de la cort francesa del segle XVII amb Perrault o la tradició germana dels germans Grimm, fins a arribar a Tolkien, amb El senyor dels anells, Gerònim Stilton o el còmic.

 

A continuació, i després de la campanya de Nadal, s'inaugurarà l'exposició «Teatre tradicional valencià», que acostarà les representacions teatrals tradicionals de la Comunitat Valenciana: el Misteri d’Elx, els gegants i cabuts, el Betlem de Tirisiti, la Muixeranga, el Tio de la Porra… i que han sigut declarats Bé d'Interès Cultural (BIC).

 

Així mateix, l’Espai continua realitzant el seu ja clàssic recorregut per l'interior del teatre «Buscant el fantasma del teatre». Un passeig per les dependències a les quals el públic no accedeix normalment. Enguany les visites s'oferiran, a més d'en valencià i castellà també en anglès.

 

Més de 200 alumnes en l’Escola de Teatre

 

Per la seua banda. l’Escola de teatre, amb més de 200 alumnes, es renova amb cursos d'escriptura dramàtica, music-hall, cabaret o dansa-teatre i segueix oferint els seus cursos regulars: taller professional, escoleta per a xiquets, cursos monogràfics i tallers i per descomptat els seus ja consolidat Cicle de Filmologia que en aquesta ocasió homenatja també els clàssics.

 

La temporada que ara arranca es dirigeix, com és habitual, a tot tipus de públic i s'esperen uns 70.000 espectadors, visitants i cursetistes.

Rosa Pérez Garijo, diputada de Teatres
Rosa Pérez Garijo, diputada de Teatres
Vicent Vila
Vicent Vila
Carles Alberola
Carles Alberola
Imatge tornar enrere

Subscipción al boletín de Noticias

Para darse de alta en el boletín de Noticias de la Diputación de Valencia introduzca aqui su correo electrónico:

Intranet