Versió per a imprimir

L'Hospital de Bétera obri les seues portes el proper cap de setmana per informar i formar sobre Salut Mental

  • La Diputació de València i el municipi de Bétera inauguren aquest dilluns a les 19.00 hores una exposició amb els treballs de fotografia i pintura dels pacients de l'Hospital
  • La primera jornada, de caràcter científic, reunirà a totes les associacions de la província i experts en Psiquiatria per a parlar de temes com el futur de la rehabilitació psicosocial
  • El dissabte, 22 d'octubre, s'han organitzat activitats per a tots els públics, com tallers de pintura i música, exposicions i cinema que acostaran la vida del centre als seus visitants
Imagen
17/10/2016

En el marc del Dia Mundial de la Salut Mental, sota el lema “Sóc com tu, encara que encara no ho sàpigues”, la Diputació de València i el municipi de Bétera inauguren aquest dilluns, 17 d'octubre, a les 19.00 hores, una exposició amb els treballs de fotografia i pintura dels pacients de l'Hospital, dependent de la Diputació de València, que serà presentada al públic a l'Ajuntament antic de la localitat.

 

En aquest context, l'Hospital Psiquiàtric també celebra les III Jornades de Portes Obertes els pròxims dies 21 i 22 d'octubre, amb activitats per a tots els col·lectius i, com a novetat, una jornada científica que reunirà a totes les associacions de salut mental de la província. 

“En aquestes jornades anem a mostrar el que serà l'Hospital de Bétera i el futur de la salut mental en la província, un dels principals objectius de la nova Diputació per a trencar l'estigma que envolta al món de la Psiquiatria”, ha destacat la diputada de Benestar Social, Mercedes Berenguer. 

Un dels primers anuncis que va realitzar l'Àrea responsable de la gestió de l'Hospital va ser la seua intenció d'integrar el centre en la Xarxa Sanitària Pública. D'altra banda, en col·laboració amb l'Ajuntament de Bétera, la Corporació està treballant en un Nou Model d'Atenció a la Salut Mental per a crear la Unitat de Mitja Estada, que permetrà als usuaris rebre tractaments de rehabilitació sense necessitat de l'internament definitiu.

Aquests canvis seran exposats i explicats en la jornada científica del divendres 21 d'octubre, dirigida a les associacions i al personal que treballa en l'àrea de la Psiquiatria. Així mateix, s'impartirà una conferència sobre el futur de la Rehabilitació Psicosocial, a càrrec del psicoterapeuta i médicopsiquiatra Mariano Hernández, seguit d'un debat multidisciplinari sobre el present i el futur de la salut mental.

Premis “Per la defensa de la Salut Mental”

També el divendres, la diputada Mercedes Berenguer lliurarà els premis “Per la defensa de la Salut Mental”, en reconeixement als treballs i la trajectòria de les associacions i les persones que dediquen la seua vida a aquest àmbit. 

D’altra banda, el dissabte 22 d'octubre l'Hospital de Bétera obrirà les seues portes per a rebre als usuaris dels Serveis de Salut Mental, familiars, associacions, veïns i tota persona interessada a conèixer els serveis del centre i el món de la Psiquiatria de forma lúdica i sense prejudicis. Per a açò, s'han organitzat tallers de jazz i pintura, una master class de zumba, la Ruta Verda de l'Hospital per a coneixer els seus arbres i les seues plantes, una mostra de curts i documentals realitzats per associacions, una exhibició del Consorci Provincial de bombers, una demostració de You Can, música, dansa i el cantacançons de Dani Miquel, a més de posar a la disposició dels visitants diversos stands informatius i mostres dels treballs de les associacions.
 

Imatge tornar enrere

Subscipción al boletín de Noticias

Para darse de alta en el boletín de Noticias de la Diputación de Valencia introduzca aqui su correo electrónico:

Intranet