Versió per a imprimir

Maria Josep Amigó assisteix a la 57ª edició del Concurs Internacional de Paella Valenciana de Sueca

  • CONVOCATÒRIA ALS MITJANS
Imagen
08/09/2017
  • La capital de la Ribera Baixa acull aquest diumenge la final del certamen gastronòmic en la qual competiran 40 restaurants de 8 països del món

 

08/setembre/2017. La vicepresidenta de la Diputació de València, Maria Josep Amigó; la diputada de Turisme i també regidora de l'Ajuntament de Sueca, Pilar Moncho; i el diputat de Cultura, Xavier Rius, acudiran aquest diumenge a la final de la 57ª edició del Concurs Internacional de Paella Valenciana que organitza València Turisme en col·laboració amb l'Ajuntament de Sueca i que és considerat festa d'interès turístic nacional.

 

El certamen, que enguany destaca el valor dels ingredients de la recepta tradicional de la paella i rendeix un homenatge a l'artista i fill predilecte de la ciutat Conrado Meseguer, està en plena forma. Prova d'açò és que en aquesta edició el nombre de restaurants que aspiren a fer-se amb el premi final ha augmentat fins a aconseguir els 40 participants de vuit països de fins a quatre continents diferents: Costa Rica, Austràlia, Estats Units, Japó, Corea, França, Argentina i Espanya.

 

La jornada de competició començarà a les 9.00 en el Passeig de l’Estació de Sueca, on cada cuiner elaborarà una paella de 15 racions segons la recepta confeccionada pel comitè organitzador del concurs i avalada pel club de caps de cuina de la Comunitat Valenciana. En l'últim concurs celebrat, el primer premi li'l va portar un restaurant cordovés, Casa Pepe Sanchis.

 

Els participants opten a un primer premi de 2.500 euros, un segon premi de 1.500 euros i un tercer premi de 1.000 euros, a més d'un màxim de cinc accèssit  i tres premis especials. El jurat valora les paelles segons criteris com la cocció de l'arròs, el gust, el color, la simetria dels ingredients o el punt de ‘socarrat’.

 

"El Concurs Internacional de Paella Valenciana porta anys alçant-se com a cita imprescindible per a posar en valor la tradició i riquesa de la gastronomia valenciana", ha subratllat Amigó. Moncho, per la seua banda, ha destacat la rellevància que ha adquirit el certamen i l'interès del Patronat de Turisme de València per apostar per “iniciatives que projecten el territori valencià nacional i internacionalment, com demostra el creixent interès que cada any suscita aquest concurs".

 

Més de mig segle de tradició

 

L'origen d'aquesta competició festiva es remunta a l'any 1961. Amb la idea d'aprofitar l'augment del turisme i l'auge dels concursos gastronòmics va nàixer la “festa de l'arròs”, un esdeveniment que va incloure un concurs de paella valenciana a nivell nacional. La cita va gaudir any rere any de bon acolliment i en 1974 ja aconseguia la xifra d'1.600 comensals.

 

En 1990 la participació s'estén a Europa, Amèrica i Japó. Es van obrir les portes del concurs a l'àmbit internacional i, amb la consolidació de la participació estrangera, es va certificar també la recepta oficial de la paella valenciana de Sueca com l'original. Este mateix any es va declarar festa d'interès turístic nacional.

 

NOTA ALS MITJANS

 

Dia: Diumenge, 10 de setembre de 2017

Lloc: Passeig de l’Estació i Plaça de l’Ajuntament (Sueca)

Hora:

-  9.00 h. Concentració de participants (Passeig de l'Estació)

- 11.30 h. Inici del Concurs

- 11.45 h. Recepció d'autoritats (Plaça de l’Ajuntament)

- 12:15 h. Eixida de la comitiva

- 12:30 h. Arribada de la comitiva i visita al recinte

         - 13:30 h. Finalització de les paelles

         - 14:00 h. Còctel de productes valencians en la Sala Cancela

         - 15:30 h. Acte de lliurament de premis als guanyadors


 

 


Imatge tornar enrere

Subscipción al boletín de Noticias

Para darse de alta en el boletín de Noticias de la Diputación de Valencia introduzca aqui su correo electrónico:

Intranet