Versió per a imprimir

Maria Josep Amigó assisteix a la declaració de Gandia com a Capital Cultural Valenciana

  • La vicepresidenta mostrarà el recolzament de la Corporació provincial en qualitat d’institució que treballa per la dinamització i promoció de la cultura als municipis valencians
Imagen
22/06/2017

La vicepresidenta de la Diputació de València, Maria Josep Amigó, assisteix aquest dijous a l’acte de declaració de Gandia com a Capital Cultural Valenciana (CCV) per part de la Generalitat Valenciana. La vicepresidenta acompanyarà els veïns i veïnes d'aquesta localitat en un acte de gran transcendència per a la capital de la Safor, ja que la corporació provincial treballa en favor de la dinamització i promoció de la cultura als diferents municipis valencians.

 

La programació començarà a les 20:00 hores amb un concert itinerant pel centre històric a càrrec de la SA for Dixie Band. A les 22:00 hores està prevista la projecció d’un videomapping sobre la façana de l'Ajuntament, el qual mostrarà la riquesa cultural i patrimonial dels tresors de la ciutat, des de la Cova del Parpalló fins a l'actualitat, passant pels grans clàssics de la literatura valenciana i, per descomptat, la família Borja.

 

A més, hi haurà una exhibició de pintura ràpida en directe a càrrec d’Elgrangerarosanz, una concentració de bandes del Tio de la Porra, i la Muixeranga de la Safor elevarà una figura de quatre altures, que donarà pas a un castell de focs artificials. Hi participaran les batukades Kum Kum Trà, El Comboi de Guardamar de la Safor, i la Penya Foc Seguit, de Xeraco.

 

El Consell de la Generalitat Valenciana, dintre del Pla Valencià de Democratització de la Cultura, va llançar per primera vegada la declaració CCV per a reconèixer cada any a aquella ciutat que presente un projecte compromès amb la cultura.

 

En la primera convocatòria Gandia ha estat la ciutat designada per la comissió avaluadora, entre altres 13 ciutats candidates. Durant un any, tant l’Ajuntament de Gandia com la resta d’institucions valencianes, es bolcaran en la promoció d’activitats culturals en la ciutat.

Imatge tornar enrere

Subscipción al boletín de Noticias

Para darse de alta en el boletín de Noticias de la Diputación de Valencia introduzca aqui su correo electrónico:

Intranet