Versió per a imprimir

Maria Josep Amigó participa al simposi Diàlegs sobre Nutrició i Sistemes Alimentaris Sostenibles

  • Aquest fòrum pretén ser un espai de treball crític, divers i creatiu per a promoure sistemes agroalimentaris sostenibles, inclusius, segurs i diversificats que preserven la biodiversitat i mitiguen el canvi climàtic
Imagen
19/04/2017

La vicepresidenta de la Diputació de València, Maria Josep Amigó, serà l’encarregada de moderar aquest dijous, a les 17:30 hores, un dels panells plenaris que integren el programa del simposi Diàlegs sobre Nutrició i Sistemes Alimentaris Sostenibles, que promou l’Ajuntament de València i l’Organització de les Nacionals Unides per a l’Agricultura i l’Alimentació (FAO).

 

En concret, Maria Josep Amigó s’encarregarà de moderar el debat envers la nutrició i les polítiques alimentàries, en el qual intervindran els professionals José Miguel Soriano, de la Universitat de València; Josemari Zaberio, representant del Fòrum Rural Mundial; Cecilia Díaz, de la Universidad de Oviedo; i Fèlix Segarra, de Cuinatur.

 

Durant l’any 2015, més d’un centenar de ciutats varen subscriure el Pacte de Milà per a promoure sistemes alimentaris sostenibles. I és en aquest marc on el simposi Diàlegs sobre Nutrició i Sistemes Alimentaris Sostenibles, articulat al voltant de tres diàlegs –l’alimentació i el territori, la governança dels sistemes alimentaris i les polítiques alimentàries i nutricionals a les ciutats– pretén ser un espai de treball crític, divers i creatiu en què es construïsquen ponts de comunicació amb els actors que prenen decisions quotidianes i polítiques, a fi de promoure sistemes agroalimentaris sostenibles, inclusius, resilients, segurs i diversificats, a més d’assegurar aliments sans i accessibles per reduir el malbaratament d’aliments, preservar la biodiversitat i mitigar i adaptar-se als efectes del canvi climàtic.

 

Les activitats al voltant d’aquest fòrum s’estendran fins el proper divendres a les instal·lacions Nexus 6G i Escola Tècnica Superior d’Enginyeria Agronòmica i del Medi Natural de la Universitat Politècnica de València. En el mateix, s’efectuarà un recorregut per tres conferències invitades, altres tres panells plenaris, tallers paral·lels i diverses activitats complementàries en què societat civil, acadèmia, municipis sostenibles i totes les persones interessades puguen formular i debatre propostes de política alimentària sobre els reptes i les oportunitats d’una alimentació sostenible per als territoris. Un simposi les conclusions i propostes del qual enriquiran la cimera anual i trobada d’alcaldes de les ciutats signatàries del Pacte de Milà que tindrà lloc a l’octubre d’enguany mateix.

 

A més de les activitats que es desplegaran a la Universitat Politècnica de València, també es podrà participar en algunes iniciatives paral·leles que pretenen apropar el territori al detall.

Imatge tornar enrere

Subscipción al boletín de Noticias

Para darse de alta en el boletín de Noticias de la Diputación de Valencia introduzca aqui su correo electrónico:

Intranet