Versió per a imprimir

Medina: «Les diputacions són les més eficients per a assumir competències municipals amb les majors garanties»

  • El vicepresident primer de la Diputació de València ha analitzat els reptes de futur de les institucions provincials en l'actual reestructuració del sector públic
17/10/2012

 

El vicepresident primer de la Diputació de València i diputat de Cooperació Municipal, Juan José Medina, ha defés hui el paper de les diputacions en la reestructuració del sector públic actual com «administracions posicionades per a assumir la gestió eficient dels servicis municipals, amb les majors garanties qualitatives i econòmiques».

«Són ens de servici administratiu que poden ajudar a fer que els ajuntaments gasten menys, prestar servicis a molts municipis que per si mateixosno poden oferir als ciutadans i arribar allí on no arriben altres administracions, generant economies d'escala i garantint prestacions de qualitat amb menor impacte econòmic i major eficiència, però sempre respectant l'autonomia local», ha explicat.

Medina ha participat en la taula redona organitzada per l'Associació per al Progrés de la Direcció(APD) a l'Hotel Westin de València, per a abordar els nous escenaris per a la prestació de servicis públics, que també ha comptat amb l'assistència del vicepresident tercer de la Diputació de Castelló, Miguel Barrachina, i el director general del Sector Públic Empresarial de la Generalitat Valenciana, Rafael Sánchez.

Segons el responsable provincial, «la racionalització del sector públic no és tasca fàcil, però és necessària i hem de fer tots un gran esforç perquè, és cert que no podem continuar funcionant com ho féiemfins ara, ja que la realitat ara és molt diferent i la funció de les diputacions en este escenari és molt important en defensa del municipalisme».

El vicepresident ha indicat que per a generar reducció de costos en la prestació de servicis municipals obligatoris es requerix una massa d'uns 20.000 habitants i que, a més, les institucions provincials garantixen els principis de solidaritat i d’equilibri intermunicipals.

«Les diputacions no són part del problema actual, sinó partde la solució. Són les administracions millor posicionades per tradició, experiència i marc legal, i les més capacitades per a la gestió i prestació comuna de les competències obligatòries dels municipis menors de 20.000 habitants, quan la prestació local no puga produir-se o no arribe als estàndards deguts», ha conclòs.

Declaracions de Juan José Medina
Declaracions de Juan José Medina
Vídeo de la ponència al Westin
Imatge tornar enrere

Subscipción al boletín de Noticias

Para darse de alta en el boletín de Noticias de la Diputación de Valencia introduzca aqui su correo electrónico:

Intranet