Versió per a imprimir

Mercedes Berenguer assenyala que el Pla d’Escoles busca fer més eficients els centres educatius

  • La diputació destina 7 milions d'euros per actuar en 44 col·legis de totes les comarques valencianes a través dels ajuntaments
Imagen
12/05/2017

La Diputació de València assistirà als centres educatius valencians perquè milloren la seua eficiència energètica. És la principal línia d'actuació del Pla d'Escoles, un projecte al que l'àrea d'Educació, Salut i Benestar Social dedicarà una partida de 7.030.000 euros dirigida directament als ajuntaments. “L'educació és un dels pilars fonamentals del Pacte del Botànic. Ens ajuda a conviure, a ser solidaris i més igualitaris”, ha assenyalat la diputada de l'àrea, Mercedes Berenguer.

 

L'ajuda, que es canalitzarà a través dels ajuntaments, anirà dirigida a 44 centres educatius de totes les comarques de la província, segons els criteris establits per la Conselleria d'Educació. L'objectiu és seguir treballant perquè el pla cada vegada abaste a més centres. “Es tracta d'assistir als municipis allí on no arriben altres institucions, així com pal·liar situacions d'extrema necessitat donat l’infrafinançament”, en paraules de la diputada.

 

Per a la concessió de les ajudes, la conselleria ha seguit criteris com la població del municipi, la territorialitat i la urgència. Els fons aniran destinats a millorar instal·lacions que contribuïsquen a un major aprofitament dels recursos energètics, especialment, la substitució de portes i finestres. “Convocarem en breu una reunió amb els alcaldes per a explicar-los com es van a tramitar les ajudes”, ha puntualitzat Mercedes Berenguer.

 

Així mateix, la diputada ha destacat la importància de la col·laboració entre la Generalitat Valenciana, la pròpia Diputació i els ajuntaments en aquest projecte, ressaltant que és “una gran satisfacció, ja que resulta imprescindible per afavorir l'existència d'una societat més igualitària, més formada, més solidària i amb millors condicions de convivència”.

 

“Només s'aprecia allò que es respecta, només es respecta allò que es coneix, i només es coneix allò que s'ensenya a descobrir, i on s'ensenya a descobrir la vida, la igualtat, la solidaritat i el coneixement és en els col·legis”, ha conclòs Berenguer. El Pla Municipal de Manteniment d'Escoles ara haurà de passar pel ple per a la seua aprovació i posteriorment seran els ajuntaments els que s'encarreguen de la seua engegada en els centres.

Imatge tornar enrere

Subscipción al boletín de Noticias

Para darse de alta en el boletín de Noticias de la Diputación de Valencia introduzca aqui su correo electrónico:

Intranet