Versió per a imprimir

Més de 232.000 persones han participat enguany en les activitats culturals de la Diputació en els pobles

  • La corporació provincial ha acostat a 253 pobles i mancomunitats tallers i activitats lúdiques, festives i d'aprenentatge
  • Este projecte cultural ha suposat una inversió de la corporació provincial de 2.095.115 euros
  • Maria Jesús Puchalt, diputada de Cultura: «El principal objectiu d'esta posada en marxa ha sigut impulsar les programacions culturals municipals»
Maria Jesús Puchalt, diputada de Cultura.
08/12/2012

 

Anar a una representació teatral, aprendre a cuinar saboroses receptes, fer experiments en un laboratori o assistir a tallers de lectura són només algunes de les activitats que han realitzat enguany més de 232.000 valencians que han participat en el programa del Servici d'Assistència i Recursos Culturals (SARC) de l'Àrea de Cultura de la Diputació de València.

 

Este projecte cultural, que ha comportat una inversió de la corporació provincial de 2.095.115 euros, «ha servit per a reforçar l'ajuda a 253 municipis i mancomunitats valencianes amb 2.279 tallers i activitats lúdiques, festives i d'aprenentatge», ha informat la diputada de Cultura, Maria Jesús Puchalt. «El principal objectiu d'esta posada en marxa ha sigut impulsar les programacions culturals municipals», ha afegit la responsable d'esta àrea.

 

Els municipis més xicotets, els que compten amb menys de de 20.000 habitants i les mancomunitats amb competència en matèria de cultura, han tingut una convocatòria pròpia on han pogut triar entre diverses modalitats. Per a això ha sigut molt efectiva l'ajuda del Catàleg d'Activitats 2012, que arreplegava una àmplia varietat de continguts oferits pels professionals del sector cultural valencià.  S'han acollit 238 municipis xicotets (de menys de 20.000 habitants) a esta convocatòria.

 

Com a novetat, enguany les poblacions de més de 20.000 habitants han tingut la possibilitat de ser beneficiaris d'ajudes per part del SARC amb la fórmula de subvencions a projectes culturals a fi de completar les seues programacions.

 

 

253 municipis i mancomunitats

 

La campanya s'ha desplegat en 253 localitats i mancomunitats valencianes on s'han organitzat tallers i conferències, cursos de gastronomia, jornades d'animació lectora, contacontes, representacions teatrals per a xiquets, teatre d’adults, espectacles de música tradicional valenciana, disc mòbil, jocs i balls, cursos d'artesania, circ, representacions de sainet valencià i exposicions artístiques.

Imatge tornar enrere

Subscipción al boletín de Noticias

Para darse de alta en el boletín de Noticias de la Diputación de Valencia introduzca aqui su correo electrónico:

Intranet