Versió per a imprimir

Més de mil persones assistixen al Rebost de la Dipu a Riba-roja de Túria

  • El Complex Penyasol ha acollit esta vesprada el concurs de cuina en què han participat les comarques del Camp de Túria, el Racó d'Ademús i els Serrans
  • El president Rus ha lliurat el premi a les guanyadores del concurs, Mari Carmen Suai, Consuelo Antón i Dominga Lucas
Rebost de la dipu en Ribarroja foto_Abulaila.jpg
11/03/2015

El president de la Diputació de València, Alfonso Rus, ha presidit esta vesprada el concurs provincial de cuina, en què han participat veïns del Camp de Túria, el Racó d'Ademús i els Serrans, i ha reunit en el Complex Penyasol més d'un miler de persones procedents de tots els municipis de les tres comarques.

 

Han assistit també la vicepresidenta Amparo Mora, que dirigix els programes socials de la Diputació, l'alcalde de Riba-roja de Túria i diputat provincial, Francisco Tarazona, i alcaldes i regidors d'Alpuente, Bugarra, Calles, Higueruelas, Losa del Obispo, Pedralba, Tuéjar, Chulilla, Domeño, Gestalgar, Benaguasil, Benisanó, la Pobla de Vallbona, Llíria, San Antonio de Benagéber, Vilamarxant, Bétera, Casinos, Loriguilla, Nàquera, l'Eliana i Marines.

 

Rus ha manifestat que hui és un dia especial per a la Diputació, però sobretot per als participants, i els ha recordat que totes són guanyadores, i ha subratllat que les dones són les que porten i dominen la cuina.«El més important és que disfruten de la vesprada» —ha dit enmig d'un ambient general de diversió.

 

Així mateix, ha felicitat l'associació Tyrius per fer possible esta trobada, alhora que ha posat en relleu que el jurat es troba molt qualificat, ja que pertany a l'escola de cuina del Barri del Crist, que fa un gran treball.

 

La diputada Mora ha comentat també que «ens trobem en la cinquena edició del Rebost de la Dipu gràcies a vosaltres», ha agraït als concursants, entre els quals es trobaven dos hòmens, la seua participació en el concurs i ha demanat a tots els assistents que disfruten de la vesprada.

 

La diputada ha comentat que, quan va començar el concurs, buscaven aportar alguna cosa a la gastronomia local i que cada edició s'ha centrat en un ingredient principal: tomata, carabassa, taronja, poma, i en esta edició és protagonista l'ametla.«El nivell ha sigut tal —ha dit— que ja hi ha restaurants que utilitzen alguna de les receptes que han concursat».

 

Per la seua banda, l'alcalde de Riba-roja de Túria i diputat provincial ha agraït, en qualitat d'amfitrió, a la Diputació que haja triat este municipi per a desenvolupar el concurs per a les tres comarques esmentades. Tarazona, en la seua condició d'agricultor, ha glossar els beneficis saludables de l'ametla.

 

Més de noranta receptes

Vora noranta receptes s'han presentat al concurs de Riba-roja de Túria. Els guanyadors d'este nou concurs han sigut: Mari Carmen Suai, de Gestalgar, amb Conill d'ametla; Consuelo Antón, d'Ademuz, amb el plat Cardo amb ametla, i  Dominga Lucas, de Benaguasil, amb Corona de Fabiola

 

El Rebost complix en esta edició el cinqué aniversari amb l'ametla com a protagonista. Els ingredients obligatoris de les anteriors edicions foren la taronja, la carabassa, la tomata i la poma.

 

Salut nutricional i dinamització social

El programa té una doble finalitat. D’una banda, pretén incidir en l'alimentació i la nutrició com a condicions essencials en el manteniment d'una bona salut. I d'una altra, busca dinamitzar diferents coŀlectius socials, en especial dones, persones majors i tots els aficionats a la cuina tradicional valenciana a través de reunions dedicades a la cultura culinària autòctona.

Imatge tornar enrere

Subscipción al boletín de Noticias

Para darse de alta en el boletín de Noticias de la Diputación de Valencia introduzca aqui su correo electrónico:

Intranet