Versió per a imprimir

Nadal a l’Escalante presenta vuit propostes escèniques, màgia, tallers i un Retaule de Nadal que homenatja Josep Lluís Sirera

  • La diputada Rosa Pérez Garijo presenta la programació nadalenca del teatre de la Diputació, que se celebra del 26 de desembre al 4 de gener
RdP 'Nadal al Escalante' foto_Abulaila (1).jpg
16/12/2015

La diputada de Teatres, Inclusió Social i Memòria Històrica de la Diputació de València, Rosa Pérez Garijo, i el director del Centre Teatral Escalante, Vicent Vila, han presentat hui una nova edició de Nadal a l’Escalante, el tradicional programa escènic nadalenc, que enguany se celebra del 26 de desembre al 4 de gener i incorpora novetats i sorpreses.

 

Tal com ha comentat la diputada de Teatres, Nadal a l’Escalante inclou huit produccions teatrals posades en escena per companyies espanyoles, que es complementen amb noves funcions del Retaule de Nadal, espectacles diaris de màgia, quatre tallers nadalencs sobre escriptura, formació d’actors i maquillatge, el clàssic Buscant el fantasma del teatre i un curs de ball.

 

Pérez Garijo ha felicitat «els treballadors de l'Escalante per la seua dedicació durant aquestes dates, en què dobleguen esforços per al Nadal a l’Escalante».

 

Un Retaule per a Sirera

Sobre el Retaule de Nadal, cal dir que enguany compleix la tercera edició i, a més d'incorporar nous personatges i anècdotes, homenatja el recentment desaparegut Josep Lluís Sirera, qui s’encarregà del pròleg del llibre A Betlem me’n vull anar!, editat per Bromera, que també s'ha presentat hui i arreplega els textos dels tres pessebres vius valencians més importants: el de Tirisiti (Alcoi), la Pigà (Castelló) i el Retaule de Nadal de l'Escalante (València).

 

El director literari de Bromera, Gonçal López-Pampló, també present en la roda de premsa, ha agraït la coŀlaboració de la Diputació de València a través de l'Escalante en l'edició del llibre, en la qual també participen els ajuntaments d'Alcoi i Castelló de la Plana. ABetlem me’n vull anar! es presentarà a Alcoi el pròxim 22 de desembre després de la darrera funció del Tirisiti. López-Pampló ha dit que el pròleg és un dels darrers textos signats per Josep Lluís Sirera, «un dels grans noms de l'escena valenciana».

 

El Retaule de Nadal és una producció del Centre Teatral Escalante escrita i dirigida per Vicent Vila, que reprèn la tradició mediterrània dels retaules nadalencs. «És un joc teatral amb titelles que hem fet artesanalment, en el qual podrem vore escenes populars amb els moments més destacats del misteri de la Nativitat i que enguany introdueix nous personatges i noves anècdotes» —comenta Vila.

 

Hi haurà tres funcions diàries i gratuïtes del Retaule de Nadal: del 26 al 30 de desembre i del 2 al 4 de gener, a les 12, a les 16 i a les 19:30 h, excepte el dia 4 de gener, en què la darrera funció serà a les 20 h.

 

Vuit produccions per a públic infantil i juvenil

L'Escalante proposa vuit obres de teatre per als dies de Nadal, que es posaran en escena a les 18 h i estaran dirigides a xiquets a partir dels cinc anys. Abans, a les 17 h, hi haurà un espectacle de màgia anomenat Al mínim, amb una companyia d'Albacete, dos valencianes i una de París.

 

El teatre arranca dissabte 26 de desembre amb Pulgarcito y sus hermanos, de la Cia. Ferroviària, d'Elx. Diumenge 27 de desembre arriba la companyia catalana d'Afonix Prod. & Pep López amb Escrito en las estrellas.

 

Dilluns 28 de desembre, la companyia El Perro Azul, de La Rioja, presenta Globe story, un espectacle que explica una història d'amor utilitzant la comicitat i el ritme trepidant del cinema mut.

 

Pupaclown, de Múrcia, posarà en escena una adaptació del clàssic Caperucita dimarts 29 de desembre. Li seguirà en l'escenari, dimecres 30 de desembre, la companyia asturiana Teatro del Cuervo amb Un lugar en tu corazón.

 

El nou any 2016 començarà a l'Escalante el 2 de gener amb la representació de Kibuku, un espectacle de pallassos a càrrec de la companyia basca Marie de Jongh.

 

El circ arriba a l'Escalante el 3 de gener amb Tachán!, de Café de las Artes Teatro, de Cantàbria.

 

Nadal a l’Escalante s'acomiadarà del públic familiar el 4 de gener amb la funció doble benèfica Records del passat, a les 17 i les 19 h, a càrrec de la companyia valenciana de Carles Castillo.

 

Tallers per a xiquets de sis a dotze anys

L'oferta escènica de Nadal a l’Escalante es completa amb quatre tallers didàctics destinats a xiquets de sis a dotze anys en horari de 10 a 13 h.

 

Els dies 26 i 30 de desembre s'impartirà l'activitat «Escriptura i dramatització». El 27 de desembre i el 2 de gener serà el torn del curs de formació actoral, i el 28 de desembre i el 3 de gener el taller serà sobre maquillatge. Finalment, els dies 29 de desembre i 4 de gener hi haurà noves sessions del clàssic Buscant el fantasma del teatre.

 

Com ballar musicals

Nadal a l’Escalante també inclou en la seua programació el curs «Ballar musicals», impartit per Idoya Rossi per a joves d'11 a 17 anys. Aquest curs pràctic de composició de coreografies extretes de fragments del teatre musical s’impartirà del 23 de desembre al 5 de gener d'11 a 13 h.

Rosa Pérez Garijo
Rosa Pérez Garijo
Vicent Vila
Vicent Vila
Gonçal López-Pampló
Gonçal López-Pampló
Imatge tornar enrere

Subscipción al boletín de Noticias

Para darse de alta en el boletín de Noticias de la Diputación de Valencia introduzca aqui su correo electrónico:

Intranet